Docos zorgt in extremis voor zure gezichten bij UVS

1/8
Leiden

De buit leek binnen en Die Haghe in het vizier om er een bloedstollende finale van de competitie van te maken. UVS was akelig dichtbij de tweede nipte zege op Docos, maar ver in de extra tijd deed Tim Gonlag de thuisploeg alsnog pijn: 1-1.

Direct na de gelijkmaker blies arbiter Van Lith af en alle spelers van de ploeg van Steef Roodakkers zochten terneergeslagen de grond op. De formatie van Nico van der Salm was opeens juist in opperste staat van opwinding met het vijfde gelijke spel op rij. Weliswaar is Docos nog steeds niet geheel veilig, maar de kans is groot dat er volgend seizoen wordt uitgekomen in de tweede klasse. De titel voor UVS is daarentegen niet meer aannemelijk, hoewel de tweede klasse C onvoorspelbaar blijft.

De stadsderby kwam voor de rust niet op gang. De bezoekers hadden de zaakjes goed voor elkaar en de nummer twee kon amper gevaarlijk worden. Sterker nog, in de openingsfase kwam Docos meer bij het vijandelijke doel.

Pas na de onderbreking werd het menens van twee kanten. UVS drong aan en de gasten wilden resultaat boeken vanuit de omschakeling. Thom de Vries had teveel tijd nodig in kansrijke positie, terwijl in dezelfde minuut Jesse Haak op tijd uit zijn doel was om Lars de Ridder te stoppen. Kort daarop ging de bal op de stip. De Vries ging over het been van de uitgekomen Mitchel van Abswoude, waarbij Docos ervan overtuigd was dat er buitenspel aan vooraf was gegaan aan deze situatie. De doelman keerde de inzet van Bart van der Weijden.

UVS voerde de druk op en Docos wankelde. Alex Pison kreeg de 1-0 op de schoen, maar met kunst-en vliegwerk bleven Van der Salm en de zijnen overeind. Zo niet even voor tijd. Van dichtbij zorgde Van der Weijden nu wel voor blijdschap aan de kant van het thuispubliek en zo zag het er naar uit dat UVS kreeg waar het in de tweede helft meer recht op had.

Docos zorgt in extremis voor zure gezichten bij UVS
© Wilco Devilee

Omdat Docos risico’s moest gaan nemen, kreeg De Vries een uitgelezen mogelijkheid om de beslissing te forceren. Zijn inzet haalde het verlaten doel echter niet. In de ruim bemeten extra tijd maakte de ingevallen Marcello Walcott een niet al te handige overtreding. Zo kon Michael van Voorthuijzen de bal nog eenmaal in de zestien pompen en een sensationele ontknoping teweeg brengen. De meegekomen Tim Gonlag knikte binnen en liet Haak kansloos.

Docos zorgt in extremis voor zure gezichten bij UVS
© Wilco Devilee

Zo kwam er alsnog geen winnaar, hoewel dat voor Docos wel zo voelde. UVS maakt nog wel reëele kansen op de nacompetitie, maar daar sprak geen blauwwitter voor het moment over. Docos hoopt in elk geval na 26 mei wel klaar te zijn. Het veroverde puntje werd in elk geval meer dan gekoesterd.

UVS-Docos 1-1 (0-0). 88. Van der Weijden 1-0, 90.+6 1-1 Gonlag. Scheidsrechter: Van Lith. Toeschouwers: 400.

UVS: Haak, Verlaan, Boogmans (82. Van Rest), Maaskant, Pison, Van der Weijden, Verdoes, Leugering, Ait El Houssi (78.El Houari), De Vries, Van Vliet (61.Walcott).

Docos: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Gonlag, Knijnenburg, Joubij, Goebel, Overliet, Slingerland (75.Bisschop), Van Empel, De Ridder.

Meer nieuws uit Sport Regionaal