Fiks en KZ Danaïden zijn na twee ronden nog ongeslagen

Fiks en KZ Danaïden zijn na twee ronden nog ongeslagen
Marc Meulenbeld van Sporting Trigon (9) gaat voor de rebound, Mandy Bekooy kijkt toe.
© Foto Taco van der Eb
Korfbal

Tempo moet op herhaling bij HKV/Ons Eibernest, want de wedstrijd werd in de rust gestaakt.

De scheidsrechter kampte met een kuitblessure en er was geen vervanger beschikbaar. Dat betekent dat het duel moet worden uitgespeeld. De hoofdklasser uit Alphen domineerde in de eerste helft en leidde met 6-13. Vooral de vrouwen waren goed op dreef, getuige goals van Rosanne Wolvers (4), Elke Otte en Marleen van der Sar (2).

Fiks is goed gestart in de overgangsklasse, want tegen KVS werd de tweede overwinning behaald: 21-20. De Oegstgeestenaren verspeelden mede door een gemiste strafworp een 18-14 voorsprong, maar braken niet op 18-19. Jan Anholts, Kevin Vreeken en Dominic van Welzen brachten in de laatste acht minuten uitkomst. Coach Rick Nell concludeerde dan ook dat de twee punten op mentale weerbaarheid waren bemachtigd.

Pernix deed zichzelf tekort tegen KCR door veel kansen te missen, zodat de teller stopte bij 19-9. De Leidenaars domineerden door een goede afvang in hun verdediging, maar vielen op 10-4 liefst achttien minuten stil. Invaller Daan Heijnis doorbrak de impasse met een doelpunt en een rake assist op Sven Kuipers (12-4). De laatstgenoemde werd met drie goals topscorer samen met Perla Breedveld, Vincent van Beek en Stijn Gillissen.

Sporting Trigon moest door een zwakke start (0-3) steeds in de achtervolging op Swift (M). De thuisploeg maakte het zichzelf moeilijk door veel kansen te missen, waaronder liefst vier strafworpen. Niek Duitscher, Jordy Smeele en Janwillem van der Gugten brachten hun club nog terug van 11-15 tot 14-16. Vervolgens kreeg de verdediging drie goals tegen, waardoor het verlies onvermijdelijk werd: 16-19.

Velocitas boekte in de eerste klasse de eerste overwinning tegen Phoenix: 20-13. Het achttal van Leo van den Bos liet in de eerste helft nog een 7-3 voorsprong schieten (8-8), maar was na rust (9-8) beter bij de les. Ivar van Driel (4), Debby Halvemaan, Kevin de Boer, Joachim Jägel (2) en Christel Zwanenburg leverden de nodige doelpunten en goed verdedigen deed de rest.

Tweedeklasser KZ Danaïden behaalde een 13-19 zege op Korbatjo. De blauwhemden kwamen op het grasveld eerst nog niet zo goed uit de voeten en konden geen afstand nemen (8-9 rust). Jasper van der Kouwen (2), Maxime van Gaalen, Amy de Wit, Lisa de Witt, Mike de Wit en invalster Deborah Kraay maakten vanaf 11-12 in de laatste twintig minuten wel het verschil.

Derdeklasser Madjoe speelde met tegenwind heel bekeken tegen Dubbel Zes. Henk Jan Blankert, Jasper de Koning (3) en Roelof Hogewoning zorgden voor een 7-2 voorsprong. Na de pauze maakte invalster Annemarie Zwaan met haar eerste schot 8-2, maar daarna sloop er nonchalance in het spel, zodat de winst beperkt bleef tot 15-10.

Poulegenoot Crescendo kwam niet in actie tegen Atlantis, want het veld was door de regen onbespeelbaar geworden.

Vierdeklasser Fluks bouwde tegen DOC met goed spel een 7-5 voorsprong op, maar kreeg toen een inzinking 7-10 (rust). Femke van der Drift en Sanne Koch, beiden goed voor drie goals, en Demi van Duin leken een punt veilig te stellen (9-12, 12-12), totdat het in de slotminuut nog mis ging: 12-13 eindstand.

Meer nieuws uit Sport Regionaal