Borrels en andere feestkilo’s eraf dansen

© jk

Sleutelstad-eigenaar Chris de Waard blaast tien kaarsjes uit.

Sleutelstad-eigenaar Chris de Waard blaast tien kaarsjes uit.

10 jaar Sleutelstad (38) Walter van Peijpe (GL) , Jeffrey van Haaster, Marc Gaullard dronken een borrel op tien jaar Sleutelstad.

10 jaar Sleutelstad (38) Walter van Peijpe (GL) , Jeffrey van Haaster, Marc Gaullard dronken een borrel op tien jaar Sleutelstad.

1 / 3
Emile van Aelst
Leiden

Het is natuurlijk heel leuk al die Nieuwjaarsrecepties, maar ik ben ook wel blij dat na gisteravond de gezamenlijke Nieuwjaarsreceptie van onder andere BV Leiden, het Centrum Management en Leiden Marketing, de meeste recepties nu geweest zijn. Afgelopen week kon je bijna elke dag wel ergens terecht om gelukkig Nieuwjaar te wensen.

Behalve uiteraard de receptie van de gemeente Leiden is ook de receptie van de Business Club Leiden een interessante om naartoe te gaan. Hier wordt de laatste jaren bekend gemaakt wie volgens de leden van de BCL de Leidenaar van het jaar is. De afgelopen jaren werden Jochem Myjer, Armin van Buuren en burgemeester Henri Lenferink gekozen. Vanaf vijf uur liep restaurant, café-galerie de Leidse Lente al snel vol met voornamelijk ondernemers uit Leiden en omgeving. Sfeermakers David en Pudji Nieuwenburg, Tom en Clarita Holswilder van Koetshuis de Burcht, Roald Laporte, Boy van Dijk, Hans Capel, ach bijna toute ondernemend Leiden was aanwezig. De politiek liet zich ook niet onbetuigd en ik zag bijvoorbeeld raadslid Juliette Gilissen en de wethouders Paul Laudy en Robert Strijk.

Leidenaar van het jaar

Voorzitter Chris Verplancke maakte even na zessen bekend op welke Leidenaren de leden dit jaar gestemd hadden. Een indrukwekkend lijstje waarop bijvoorbeeld kunstenaar Merijn Tinga, dichter Nico Dijkshoorn, minister Melanie Schultz, bioloog Freek Vonk, stadslaboprichter Jeroen Maters, wethouder Paul Laudy en journalist Thomas Erdbrink voorkwamen. Uiteindelijk bleek een meerderheid gekozen te hebben voor wethouder Robert Strijk met als motivatie dat hij sinds 2010 een standvastig wethouder is die Leiden transformeert in de leukste en mooiste stad van Nederland. Hij loopt daarbij niet weg van grote beslissingen die de stad nu en in de toekomst nodig heeft. Robert ontving het speciaal door Jeroen Spijker voor deze verkiezing ontworpen beeldje ’de jonge Rembrandt’.

Leiden Marathon

Vrijwel geen enkele organisatie kan zonder vrijwilligers. De Leiden Marathon draait grotendeels volledig op vrijwilligers en organiseerde dan ook vrijdagavond een Nieuwjaarsreceptie voor de vrijwilligers. Voorzitter Tjeerd Scheffer vertelde vol trots dat de organisatie grote complimenten heeft ontvangen over hoe zij afgelopen jaar het Nederlands kampioenschap halve marathon had georganiseerd. De vijf kilometer wordt komend jaar ook weer op zaterdagavond gehouden en belooft weer een mooi lichtspektakel te worden. Tevens onthulde hij het nieuwe logo van de Leiden Marathon met de slogan ’It’s all about You’. Zowel de vrijwilligers als de marathonorganisatie kijken vol vertrouwen uit naar 22 mei, de dag dat de 26e Leiden Marathon wordt gelopen.

Naast alle recepties waren er ook veel feesten afgelopen week. Zaterdagavond kon iedereen de overtollige feestkilo’s eraf swingen bij de Dance Xperience Party in Belgisch Biercafé Olivier. DJ’s Miss Nicky, DeeJee en Dennis van der Geest zorgden voor een gezellige sfeer. Met de optredens van het duo Timeless en Mike Peterson kon de avond helemaal niet meer kapot.

Sleutelstad

Zondagmiddag vierde radiozender en nieuwssite Sleutelstad in The Old School haar tiende verjaardag. Uit alle geledingen waren mensen gekomen om Sleutelstad te feliciteren. Rector magnificus Carel Stolker, 3 Oktober archivaris Rens Heruer, radiocollega Rudo Slappendel van Unity-FM, ras-Leidenenaar Claas Griffioen, oud-Holland Centraalvoorzitter Roelof Eleveld, communicatiemanager Bob Gouloze en cateraar Marcus Roojakkers zijn slechts enkelen van de vele mensen die kwamen feliciteren.

Sleutelstad doet veel aan politieke verslaggeving, vandaar ook vanuit de politieke hoek veel felicitaties van onder meer Partij van de Dieren fractieleider Dick de Vos en de kersverse GroenLinks fractievoorzitter Walter van Peijpe. D66 was ruim vertegenwoordigd met onder meer Marc Gaulard, Jeffrey van Haaster en de Wassenaarse wethouder financiën en economie, Sabine Verschoor. Oprichter en directeur Chris de Waard was een beetje overdonderd door zoveel bezoekers en aandacht voor zijn tienjarig bestaan. In een kort dankwoord bedankte hij alle betrokkenen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.