Dexter Biersteker: ’Als ik NK ergens had willen winnen, dan toch hier’

Welmoed de Lang
Vlietland

,,Ik ben het NK al heel wat keren misgelopen, maar nu heb ik hem eindelijk”, aldus Dexter Biersteker, die Eventing Leiden zaterdag in de hoogste klasse op zijn naam schreef.

,,Ik woon hier twintig minuten vandaan en doe hier al sinds mijn elfde mee. Als ik hem ergens had willen winnen, dan toch het liefste hier.”

De ruiter uit Wassenaar kende een meer dan uitstekende dressuur, maar maakte bij het springen een fout, wat de spanning nog even terugbracht. ,,Maar de cross ging weer fantastisch. Ik was de enige van de twee die binnen de tijd binnen waren. Hij liep super vandaag.”

Voormalig olympiër Elaine Pen deed met haar nieuw aangekochte paard Hello Sunshine zondag mee met de beginnerscross (BB). ,,We hebben vier paarden aangekocht en die leiden we weer op”, aldus de Voorschotense die twee weken terug met Blue Nile in Renswoude een internationale topwedstrijd won. ,,Maar deze deed het nu ook al gelijk heel goed. Dit wordt ook een toppaard, schrijf dat maar vast op.”

Pen deed zondag overigens buiten mededinging mee. ,,Iedereen heeft heel erg plezier op zo’n dag en als ik dan bij de beginners meedoe is dat wel erg onsportief. Als ik nou nog niet zou weten hoe je een beginnerscross zou moeten rijden, zou dat wel heel erg zijn.”

Zondag werd Voorschotenaar Roel Zonneveld - na zijn deelname zaterdag - met Aristocraat tweede bij de BB-klasse. Hij werd gevolgd door de Zoeterwoudse Annemarie Hensing. De Leiderdorpse Emma van Klink won bij de B-pony’s, de Katwijkse Liya Pektas deed dat in de BB-klasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.