Nieuwbouw Emmaschool wordt 680.000 euro duurder

Alieke Hoogenboom
Rijnsburg

Voor de nieuwbouw van de Koningin Emmaschool in Rijnsburg is een extra geldbedrag van 680.000 euro nodig. De nieuwe basisschool aan de Smidstraat gaat dan in totaal drie miljoen kosten.

De aanbesteding valt hoger uit dan begroot, omdat het bouwplan tijdens de crisis is gemaakt. Inmiddels gaat het een stuk beter met de economie en zijn bouwkosten hoger geworden. In de basisschool werden daarnaast gierzwaluwen en vleermuizen aangetroffen, waardoor de sloop vertraging heeft opgelopen. ,,Ik kijk uit naar het moment dat de nieuwbouw van de Emmaschool na jarenlange voorbereidingen eindelijk kan starten. Het was een complex proces’’, aldus Wim Driebergen, projectleider namens het schoolbestuur PCBO.

De gemeente kondigde vorig jaar al aan dat er meer geld nodig zou zijn. Het schoolbestuur heeft één ton extra bijgedragen en op het ontwerp is ruim 100.000 euro bezuinigd. In december werd nog verwacht dat het zou gaan om vijf ton extra, maar dat bedrag valt hoger uit.

De Emmaschool bestaat al meer dan honderd jaar. In de nieuwe school komen acht klassen en een peuterspeelzaal. Woningcorporatie Dunavie bouwt dertig woningen naast het gebouw. De planning is dat de school in september wordt gesloopt. In december start de bouw.

De Katwijkse gemeenteraad bespreekt het voorstel voor het extra geldbedrag voor de nieuwbouw volgende week donderdag.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.