Vuurwerkfilm Katwijk een grote hit op internet [video]

Roy Hazenoot
Katwijk

Een campagnevideo van de gemeente Katwijk om vuurwerkvandalisme tegen te gaan, is in slechts een dag ruim 270.000 keer bekeken op de onder jongeren populaire videowebsite Dumpert.nl. Doel geslaagd, zullen de ambtenaren in het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan in het kustdorp denken. Want juist jongeren die vuurwerk afsteken, moeten met de film worden bereikt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

„Ze doen het op een lollige manier, maar ze hebben natuurlijk wel gelijk”, schrijft een kijker. Hij is niet de enige die dat vindt. Zijn oordeel wordt door 2500 mensen ’leuk’ gevonden en is daarmee de meest populaire reactie van de dag. Een ’topreaguursel’ wordt dat in Dumpertkringen ook wel genoemd.

Krakaka

Katwijk heeft dus goed aangevoeld wat jongeren op internet graag zien. Een grappig filmpje waarin op een overdreven en niet al te serieuze wijze een probleem aan de kaak wordt gesteld. Bovendien vergezeld met muzieknummer dat al eerder een internethit (genaamd Krakaka) was.

In de video wordt burgemeester Cornelis Visser het vuur aan de schenen gelegd door een politieagent die opsomt wat er vorig jaar kapot werd geknald, een opsporingsambtenaar (’bijna 20.000 euro aan schade’) en een gemeentewerker (’ik moet elke keer die kolken repareren’).

Houdt de boel heel

Terwijl de burgemeester in de raadszaal bijna bezwijkt aan het spervuur van feiten en vragen, komen in sneltempo filmpjes voorbij van straatmeubilair dat wordt opgeblazen. Visser eindigt de video met de slagzin van de campagne: „Ik kan maar één ding zeggen: houdt de boel heel, dat doen wij ook.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.