Decaan Van den Doel gaat naar NWO

Wilfred Simons
Leiden

Decaan Wim van den Doel (53) verruilt de faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden voor de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De Voorschotenaar wordt lid van de raad van bestuur van NWO. Hij begint op 1 januari 2017 met zijn nieuwe functie.

Historicus Wim van den Doel is sinds 2008 decaan van de in dat jaar opgerichte faculteit der Geestesewetenschappen, waarin de toenmalige faculteiten der Letteren, Godsdienstwetenschappen, Archeologie en Kunsten in opgingen. De fusie was deels ingegeven uit een noodzaak om te bezuinigen. Daarnaast was Van den Doel tot 2012 lid van het bestuur van Instituut Clingendael.

NWO wil de komende jaren ’efficiënter en transparanter’ worden en clustert de negen wetenschapsgebieden waaruit zij nu bestaat, samen tot vier. Van den Doel krijgt het nieuwe wetenschapsdomein Sociale en Geesteswetenschappen onder zich, maar als lid van de raad van bestuur gaat hij straks ook over de strategie, het bestuur en het beleid van NWO, inclusief budgettoekenningen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.