Ter Leede loopt promotie mis

Hielke Biemond
Heemskerk

Ter Leede speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse. Na in de competitie promotie op doelsaldo te zijn misgelopen, ging het ook in de nacompetitie mis voor de Sassenheimers. ODIN '59 was zaterdag met 3-1 te sterk en handhaafde zich daarmee in de derde divisie. De heenwedstrijd was in 1-1 geëindigd.

Net als in dat duel kwam Ter Leede ook in Heemskerk op achterstand. De scheidsrechter zag een strafschop in een handsbal van verdediger Renee Troost. Denzel Meijer wist daar wel raad mee (1-0). De achterstand had een positieve uitwerking op het spel van Ter Leede. Na goed doorzetten van Marc de Kruijs kreeg ODIN '59 de bal niet weg en kon de inlopende Vincent Ammerlaan de snelle gelijkmaker binnenschieten.

De bezoekers groeiden in de wedstrijd, maar lieten het na om dat krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. In de tweede helft herpakte ODIN '59 zich en profiteerde het van het toenemende aantal Sassenheimse slordigheden. Tien minuten voor tijd troefde de snelle aanvaller Nigel Hardenberg vlak voor het doel, met zijn hoofd nota bene, verdediger Jonathan Robertson af (2-1). Ter Leede ging met geforceerd spel op zoek naar een verlenging, maar moest in de 90ste minuut het hoofd buigen na een schitterende volley van Jeffrey Klijbroek (3-1).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.