Struisvogelvlees op de kaart bij Culinair Alphen

Culinair. Archieffoto Hedske Vochteloo

Annelies Karman
Alphen aan den Rijn

Een kok uit Afrika gaat bij Culinair Alphen struisvogelvlees bereiden op verschillende manieren. Oudtshoorn, de zusterstad van Alphen aan den Rijn uit Zuid-Afrika, draagt zo ook een steentje bij aan het eetevenement in Park Rijnstroom. Dit jaar is het van 28 tot en met 31 augustus.

De kok staat in de ’culifairstand’, die mogelijk wordt gemaakt door Mangerie de Zeeger en de Stichting Stedenband Oudtshoorn. Waarnemend ambassadeur van Zuid-Afrika Anna-Maria Jojozi laat haar gezicht zie om aandacht te besteden aan de ’eeuwenoude banden tussen Oudsthoorn en Alphen. Ze maakt van de gelegenheid gebruik om te ’wijzen op de ombegrensde mogelijkheden van Zuid-Afrika’, zo schrijft de Stichting Stedenband in een persbericht.

In Zuid-Afrika wordt veel struisvogelvlees gegeten. ’Volstruis’, heet de vogel daar. Voor Oudtshoorn is het een veelbelovend exportproduct. De gemeente wil meer van zich laten zien in Alphen aan den Rijn, zoals een dans- en zanggroep bij Culinair Alphen en op de Jaarmarkt. Dit jaar is dat niet gelukt, maar misschien volgend jaar, zo hoopt Lluwellyn Coetzee van de gemeente Oudtshoorn.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.