Zwemmers Kamminga en Van Vliet draaien in Rome warm voor WK

Arno Kamminga.

Arno Kamminga.© Archief

Marcel Tabbers
Rome

Tamara van Vliet en Arno Kamminga hadden beiden al hun WK-limiet op zak. De internationaal sterk bezette 54ste Sette Colli in Rome werd door beide zwemmers gebruikt om even ‘goed te racen’ in de aanloop naar het wereldkampioenschap, volgende maand in Boedapest.

In twee weken tijd zwom Kamminga in in totaal zeventien wedstrijden op topniveau. Op het toernooi in Rome zwom de 21-jarige Katwijkse schoolslagspecialist op de 100 meter in de finale tegen de wereldkampioen, Adam Peaty.

De Brit won met overmacht (58,72 seconden) en de Nederlander werd met 1.00,72 minuut zevende. De limiet voor het WK was door de zwembond KNZB gesteld op 1.00,39 minuut.

Of Kamminga naast de 50 meter en 200 meter ook op de 100 meter van zijn favoriete zwemdiscipline uit mag komen is nog niet helemaal zeker. Technisch directeur André Cats beslist daar later over.

Op de 50 meter kwam Kamminga met 28,04 seconden eenhonderdste tekort voor de A-finale. In de B-finale werd hij derde met een tijd van 28,06 seconden. Op de slotdag leverde de 2.17,58 minuten op de 200 meter geen A-finale op.

,,De energie was op. Ik heb veel ervaring opgedaan. Het ging heel goed. Ik ga nu uitrusten en in de aanloop naar het WK alles nog even bijschaven.’’

Voor de 22-jarige Tamara van Vliet was er in Rome een zevende plaats op de 50 meter rugslag met een tijd van 28,53 seconden. De Oegstgeestse zwom op de 50 meter vrije slag naar een derde plaats (25,05).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.