Gemeente stuurt opruimploeg naar afvalbosje in Zeeheldenbuurt

De aanblik van een deel van het vervuilde terrein.© foto leidsch dagblad

Loman Leefmans
Leiden

Na enkele klachten uit de buurt zijn medewerkers van de gemeente poolshoogte gaan nemen bij het vervuilde perk in de Zeeheldenbuurt. ’Het ziet er inderdaad niet fraai uit’, meldt een woordvoerster van de gemeente. Een opruimploeg gaat nog deze week aan de slag om grof- en zwerfvuil op te ruimen. En: ’We gaan het terrein in de toekomst extra monitoren en schoonhouden.

Het is momenteel een van de meest onooglijke stukjes van Leiden. Het gemeenteperkje op de hoek van Van Speykstraat en Oosterstraat ligt vol met afval, alsof zojuist een orkaan door de Zeeheldenbuurt is geraasd.

Papiersnippers, verwoest huisraad, glinsterende glasscherven, takken en plasticresten liggen bezaaid in de uiterst grof gesnoeide bosschages. Die grenzen aan de met hekken afgezette achterkant van de gemeentelijke milieustraat.

Ook de grasveldjes rond de verhoogde en betegelde speelplaats naast de vuildump, maken een uiterst pover onderhouden indruk. Daar liggen vooral veel hondendrollen waardoor wandelaars als door een mijnenveld lopen en op elke stap moeten passen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.