OM eist jaar cel tegen Rijnsburger (69) voor mishandelen vrouw

Alieke Hoogenboom
Den Haag/Rijnsburg

Tegen een 69-jarige man uit Rijnsburg is in hoger beroep twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, geëist. De man heeft zich schuldig gemaakt aan ernstig huiselijk geweld.

Het Openbaar Ministerie stelt dat de Rijnsburger in november 2013 zijn vrouw om het leven probeerde te brengen. Volgens de man zelf had hij een black-out had en wist hij niet wat hij deed.

In mei 2014 werd de Rijnsburger voor het geweld door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan 18 maanden voorwaardelijk. Tegen deze straf werd hoger beroep aangetekend.

Uit onderzoeken blijkt dat de man geen stoornis heeft. Ook is er geen bewijs dat de viagrapillen die hij slikte tot een woede-uitbarsting hebben geleid, zegt het OM.

Volgens de aanklager greep de man zijn echtgenote bij de kaken en draaide hij haar hoofd zo krachtig naar links en naar rechts dat zij het voelde en hoorde kraken. De vrouw had toen het idee dat hij haar nek wilde breken.

De advocaat van de man pleitte voor drie maanden cel, gelijk aan het voorarrest. Poging tot doodslag kan volgens hem niet worden bewezen. Het voorval was een incident. Volgens de verdediging wil de vrouw van de Rijnsburger niet dat haar man de cel ingaat, maar wil zij gesprekken met een psycholoog.

Het Hof doet over twee weken uitspraak.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.