'Dit is meer in lijn met onze belangen'

Robbert Minkhorst
Rijnsburg

Nu een finaal oordeel vellen over de voorstellen van de KNVB voor een nieuwe competitie-opzet is voorbarig, zegt Ed Bos, bestuurslid technische zaken van topklasser Rijnsburgse Boys.

Sowieso is het een organisch plan, probeert Bos duidelijk te maken. Het voorstel wordt, omdat het langs zoveel betrokkenen gaat, ’voortdurend anders’. ,,Dat maakt het zo moeilijk om er commentaar op te geven.’’ Maar, in zijn algemeenheid: ,,Het is wel zo dat het in de gesprekken steeds meer naar een te accepteren vorm gaat’’, zegt hij.

Die houding is in lijn met wat de voorzitters van Spakenburg en IJsselmeervogels een dag eerder verklaarden. Zij zien een duidelijke toenadering van de KNVB tot de clubs, die tot voor kort vooral bezwaren hadden.

Marc Schoonebeek (Spakenburg) en Peter van Diermen (IJsselmeervogels) zijn ook nauw betrokken bij de plannen. Eerstgenoemde is voorzitter van de CV Topklasse, die de belangen van de 32 clubs in die competitie mooet behartigen. Van Diermen is voorzitter van de werkgroep voor een (nieuwe) cao in het amateurvoetbal.

Rijnsburgse Boys was een van de topklassers die zich onlangs in een brief kritisch uitlieten over hoe de KNVB en de CV Topklasse te werk gingen. Bos is inmiddels milder gestemd. ,,Er wordt meer met onze belangen rekening gehouden. Wellicht heeft die brief daar ook toe geleid.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.