Nynke Koster wint publieksprijs Beelden in Leiden

Nynke Koster met haar winnende beeld.© Foto Emile van Aelst

Winnend beeld van Nynke Koster.

1 / 2
Theo de With
Leiden

Met dertig procent van de stemmen heeft Nynke Koster de publieksprijs van Beelden in Leiden gewonnen. Zij ontving de prijs zondagmiddag uit handen van voorzitter Marcus Rooijakkers.

De winnende sculptuur stond de afgelopen maanden op de kop van de Hooglandse Kerkgracht, het dichtst bij de Hooglandse Kerk. Het ging om een rubberen afgietsel, waarin een scarabee te herkennen was.

Op de tweede plaats bij de publieksstemming eindigde Robbert Pauwels met zijn beeld, dat in de volksmond al snel Batman heette. De kunstenaar liet zich inspireren door een Anubis-beeldje uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Camile Smeets en Lillian Vlaun delen samen de derde positie na het tellen van alle uitgebrachte stemmen door bezoekers van de jaarlijkse openluchtexpositie.

Marcus Rooijakkers maakte zondag bij de prijsuitreiking ook alvast het thema voor volgend jaar bekend. Omdat Leiden in het teken staat van de jonge Rembrandt is gekozen voor ’meester en leerling’. Vijf beginnende beeldhouwers laten zich door vijf ervaren kunstenaars begeleiden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.