Geen loting bij Stedelijk Gymnasium Leiden

Janneke Dijke
Leiden

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden hoeft niet te loten om te bepalen welke leerlingen komend schooljaar toegelaten worden.

Bij de school schreven zich 350 leerlingen in. Dat zijn er tien minder dan het maximumaantal dat de school kwijt kan. ,,We hebben natuurlijk ook nog zittenblijvers, dus het komt precies goed uit’’, aldus rector Bart Vieveen. Het nieuws is een opluchting voor de groep 8’ers die na de zomervakantie naar het gymnasium willen, maar dat is het ook voor de school. ,,Wij zijn ontzettend blij, want we vonden het erg moeilijk om te zeggen dat we gingen loten.’’

Vorig jaar meldden zich 400 brugklassers bij de school, twee jaar geleden 360. Wat de oorzaak van de daling is, is niet bekend. ,,Misschien heeft loting leerlingen ervan weerhouden zich bij ons in te schrijven.’’ Vorig jaar meldden zich ineens veel leerlingen uit Alphen. Of dat dit jaar ook zo is, is nog niet bekend.

De vestiging aan de Nieuwe Marnixstraat kreeg dit schooljaar nieuwe lokalen en zit nu vol. Het gebouw aan de Fruinlaan barst uit zijn voegen en krijgt na de zomer een dependance in de voormalige Praktijkschool aan de Lammenschansweg. Het Stedelijk heeft toestemming om het gebouw aan de Fruinlaan uit te breiden, maar de school broedt nog op het bouwplan.

Leerlingen uit groep 8 moesten zich voor 1 april inschrijven voor een middelbare school. Hoeveel leerlingen zich bij andere middelbare scholen hebben ingeschreven, is nog niet bekend.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.