VVSB bekert met het nodige geluk verder

Gertjan van Geen
Noordwijkerhout

Met het nodige geluk mag VVSB zich opnieuw opmaken voor een avontuur in het KNVB-bekertoernooi. De Noordwijkerhoutse tweededivisionist had eigenlijk nergens recht op tegen het een niveau lager acterende EVV, maar won na verlenging toch: 4-3.

Of het misplaatste arrogantie was of kwam door de kwaliteit van de Limburgers bleef woensdagavond in het midden.

Feit was dat VVSB zich in eigen huis 90 minuten lang de kaas van het brood liet eten. EVV was sneller, feller, dominanter en gevaarlijker. Het wilde na een busreis van een kleine drie uur domweg veel liever winnen dan de thuisploeg.

Trainer Mark Schenning had vrijwel hetzelfde elftal het veld ingestuurd, waarmee zijn voorganger Wilfred van Leeuwen vorig jaar was geëindigd. Alleen nieuwkomers Pieter Koopman en Loyd van der Wilden hadden een basisplaats. Beiden waren onzichtbaar en pasten zich daarmee moeiteloos aan de overige acht veldspelers aan.

VVSB werd na vijf minuten al gewaarschuwd toen twee kopballen rakelings naast of over gingen. Zes minuten later vergreep Jordy Zwart zich op de achterlijn aan Rick Polman, die zelf de strafschop benutte: 0-1. In de twintigste minuut was het al 0-2 na een misverstand in de defensie. Faissal Argoubi werd met een steekpass vrij gezet en verschalkte Ruben Valk in de verre hoek.

VVSB kwam voor rust terug in de wedstrijd toen verdediger Peet van der Slot een afgeslagen vrije trap binnenschoot en zat na twee sublieme vrije trappen van aanvoerder Vladimir Jozic zelfs op rozen: 3-2.

Het veranderde het spelbeeld niet. Nog altijd won EVV de meeste duels en het kreeg loon naar werken toen VVSB dacht dat Valk een schot tot corner verwerkte. De bal bleef echter binnen en paarsgeel stond erbij en keek ernaar toen invaller Jeremy Lemmens de 3-3 binnenschoot. Een een verlenging werd noodzakelijk toen een inzet van Zwart, die later rood zou krijgen, van de lijn werd gehaald.

De winnende treffer kwam alsnog en stond model voor het fortuin dat VVSB op de schouders meedroeg. Jasco Dzurlic verlengde een corner met zijn schouder in zijn eigen doel: 4-3, waardoor VVSB zich in de koker voor het hoofdtoernooi terugvindt.

VVSB-EVV 4-3

(n.v.)

12. Polman 0-1, 20. Argoubi 0-2, 35. Vander Slot 1-2, 54. Jozic 2-2, 58. Jozic 3-2, 63. Lemmens 3-3, 102, Dzurlic 4-3 (e.d.).

Rode kaart: 105. Zwart (VVSB, 2x geel)

Scheidsrechter: Smit.

Toeschouwers: 400.VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot, Zwart, Vijlbrief (50. Verlaan, Van der Wilden (83. Lovecchio), Jozic (102. Arroyo), Van Niel, Bekooij, Koopman (64. Pauw), De Rijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.