Meerburg is nog geen kampioen

Joris Zandbergen
Zoeterwoude-Rijndijk

Op de geplande feestlocatie hing een grafstemming. Spelers en trainers van Meerburg trokken zich lang in de kleedkamer terug om de nederlaag te verwerken.

Ron de Roode, de hoofdtrainer van de club uit Zoeterwoude-Rijndijk, had ook even nodig voordat hij de buitenwereld onder ogen wilde komen.

Zijn elftal had een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om het kampioenschap in de derde klasse A binnen te halen. De opponent, Nicolaas Boys, staat in de onderste regionen. Er scheen een lekker zonnetje over het complex, veel mensen waren op de wedstrijd afgekomen en in de kantine stond het entertainment al klaar.

Meerburg liet alleen na het belangrijkste ingrediënt van de feestavond toe te voegen: het verloor op eigen veld van de bezoekers uit Nieuwveen. Een vroeg doelpunt van Niels Verhaar kon niet meer goedgemaakt worden.

,,Dit verzin je niet’’, zei De Roode toen hij weer een beetje was bijgekomen. ,,Alles was geregeld en dan gebeurt dit. We hebben mogelijkheden genoeg gehad. Al waren het veel halve kansen. Heel vaak werd die bal het strafschopgebied ingebracht, maar dan gingen we afwachten. Ram die bal erin!’’

Een gebrek aan overtuiging speelde Meerburg inderdaad parten. Duuk van der Meer, Joep van Vuren, Mats van der Poel en Joeri van der Voort, allen kwamen ze in kansrijke positie maar ze zagen ook hun inzetten naast gaan of eenvoudig worden gepakt door de doelman van Nicolaas Boys. ,,Als we eerder in de wedstrijd wel hadden gescoord, had ik de uitslag wel willen zien’’, zei De Roode.

,,De wil was er zeker’’, aldus de trainer. ,,We maakten verkeerde keuzes. De buitenspelers werden bovenop hun strot aangespeeld. Misschien was het allemaal te gehaast.’’ En dan, na een korte pauze: ,,Onvoorstelbaar. Normaal moet je hier overheen lopen. We wilden het vandaag afmaken. Dan is het klaar, de kroon op het werk.’’

De Roode vond het vooral ’sneu voor de jongens en de club’. ,,Niet verdiend na het hele jaar bovenaan te staan. De jongens waren flink terneergeslagen na afloop. We hebben even met een biertje in de kleedkamer gezeten. Misschien wilden we te graag. Er is keihard gevochten, maar we moeten naar onszelf kijken. Meerburg heeft van zichzelf verloren.’’

De titel is echter nog lang niet buiten bereik. Meerburg heeft nog twee wedstrijden om de noodzakelijke punten binnen te halen. De eerste kans is volgende week in de derby tegen SJZ uit Zoeterwoude-Dorp. ,,Die knallen er natuurlijk ook op’’, zei De Roode. ,,Dat zijn altijd speciale wedstrijden.’’ Mocht dat ook niet lukken, dan is er nog altijd de laatste kans, thuis tegen UDO. ,,Zo ver mogen we het niet laten komen. We gaan dinsdag de boel bij elkaar vegen op de training en ons voorbereiden op SJZ. Ik denk dat ik zondag weinig hoef te zeggen.’’

Meerburg: Bom, Smit, Verboon (90. Loos), Van Diemen, Weijers, Van der Meer, De Groot, Laan (70. Paap), Van Vuren, Van der Poel, Van der Voort.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.