Pernix haalt ongewild kampioensduel Tempo naar voren

Michel van Gent
Korfbal

Pernix heeft door de 25-21 nederlaag bij KVZ de kampioenswedstrijd van Tempo ongewild een week naar voren gehaald.

De Leidse overgangsklasser speelde met Perla Breedveld voor Geertje Wolzak, die met een vingerblessure is uitgeschakeld. Pernix had alle moeite met het fysieke tegenspel en kende enkel na een time-out op 8-5 een korte opleving (8-10), maar kwam na 15-11 (rust) nooit meer op gelijke hoogte. Daan Heijnis (7) en Myrre Hortensius (6) waren het best op schot.

Fiks verdedigde de koppositie in de eerste klasse tegen degradatiekandidaat Refleks eenvoudig met een 22-14 zege. De formatie van coach Rick Nell bereikte vlak na rust een maximale voorsprong van elf punten (19-8). Alle acht basisspelers scoorden met Roy Vreeken (6), Nadine Peters, Kevin Vreeken en Dominic van Welzen (3) als uitschieters. Alleen vielen Jan Anholts (teen) en Kevin Vreeken (enkel) geblesseerd uit.

KZ Danaïden moest de opstelling tegen ALO noodgedwongen aanpassen door ribblessures van Christel van Lunteren en Ferry Jansen. De Leidenaars misten hun routiniers wel, want zij stonden steeds op achterstand (3-0, 5-2, 10-5 rust). Het lukte in de tweede helft niet meer om dit gat te verkleinen. Roy Christiaanse en Frank van Heijningen maakten elk vier treffers en verder scoorde enkel Amy de Wit (2) meer dan eens in het 20-12 verlies.

In de tweede klasse incasseerde Velocitas tegen ODO voor de vijfde keer een goal in de slotminuut, maar dat leverde ditmaal een punt op: 17-17. Coach Wim Schaap zag deze ontknoping enigszins beduusd aan, want hij was op 17-16 neergeslagen door zijn collega, toen hij de bal uit diens handen haalde voor een vrije bal. Deze kreeg uiteraard een rode kaart. Jet van Osnabrugge (6), Judith van der Leek (4) en Amanda Pikaar (2) onderscheidden zich met hun goals in positieve zin.

In de derde klasse kreeg Crescendo tegen DKV Victoria acht tegentreffers uit strafworpen en vrije ballen (10-10 rust). De Leidenaars wisten dit naderhand te vermijden, maar zij hadden geen weerwoord op de vijandelijke vrouwen, die op 17-16 vier keer op rij scoorden. Wesley van Oevern en invaller Stephan Brouwer konden de nederlaag niet meer afwenden: 19-21 eindstand.

Fluks was niet opgewassen tegen De Vinken en verloor kansloos met 25-10. De Noordwijkers raakten al na twintig minuten Danique Bijl kwijt met een enkelblessure en stonden bij rust 13-4 achter. Jordy van Oosting (4), Esther van Abswoude en Johan Imthorn (2) zorgden voor de meeste goals.

Madjoe behaalde een 23-14 zege op puntloze staartclub ESDO, maar het begin was niet zo veelbelovend. De Rijnsburgers gaven te gemakkelijk schotkansen weg en kwamen na 2-5 pas op 9-8 aan de leiding. Matthijs van Putten (7), Maurits Vink (6), Roelof Hogewoning (5) en Merryn van Velzen (3) scoorden flink.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.