Docos terug aan de leiding in derde klasse zaterdag

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

Docos heeft de eerste plaats weer overgenomen van Kagia, dat niet in actie kwam.

De Leidse ploeg was gedurende een groot deel van de wedstrijd sterker dan hekkensluiter Oegstgeest, maar de drie treffers (3-0) kwamen pas na rust tot stand. Chris van Empel opende de score, waarna Melvin Zweistra en Sven Ravensbergen de score verder konden uitbouwen. Nico van der Salm, die afgelopen week tekende voor een langer verblijf bij de koploper, was van mening dat zijn ploeg al voor de pauze afstand had moeten nemen. ,,Wel hadden we telkens de controle en daar ben ik uitermate tevreden over. Oegstgeest heeft, individueel gezien, best leuke spelers.”

Ook Laurens van der Voort ziet kwaliteiten bij zijn team en was vooral te spreken over het eerste uur. ,,Ik vond dat wij de zaakjes aardig onder controle hadden. Na de strafschop voor de 2-0 was het helaas gedaan. Ik heb nooit rekening gehouden met een afstraffing, ondanks het feit dat zij voor het kampioenschap spelen. Wel is het nu zaak om bij de eerste wedstrijd na deze te winnen van een concurrent onderin. Dan zal het zelfvertrouwen zeker toenemen.”

Koudekerk herstelde zich van de zware nederlaag tegen CVC Reeuwijk van vorige week. Op eigen veld werd Zwammerdam, dat al een tijd ongeslagen was, overtuigend met 3-1 teruggewezen. Trainer Alex Redel was dan ook trots op zijn ploeg. ,,Ik heb ze laten weten dat de vertoning van vorige week schandalig was en dat ze nu de kans hadden om zich te herstellen. Dat is gelukt. Er is gespeeld met ziel en zaligheid. Zonder iemand tekort te willen doen, moet ik Cedric Borgers eruit lichten. Hij speelt normaal gesproken in het tweede, maar ging voorop in de strijd.”

Akke Pennin opende met een fraaie omhaal de score. Een toevalstreffer via een Koudekerks lichaam zorgde na rust voor evenwicht, maar Roy van den Berg en Sydney de Schepper brachten Koudekerk met hun doelpunten terug op de derde plaats.

Lugdunum verloor met 2-0 bij Floteant en lijkt, in elk geval voor het moment, los te laten in de kopgroep. Nodig was de nederlaag allerminst volgens Henk de Cler, naast Jan Wansink op de bank bij de kikkers. ,,We misten vooral in het begin de mooiste kansen. Sergio Vrede, Ozan Isitir en Jerry Matahelumual hadden moeten scoren. Vervolgens hebben we hun in het zadel geholpen voor de voorsprong. Die tweede was in de slotfase een countergoal, overigens vanuit buitenspelpositie. Zeer teleurstellend dat we hier verloren en dat Nabil Atif ook nog een onnodige rode kaart kreeg.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.