Melissa Boekelman wint Gouden Spike voor tweede keer

Patrick Moeke
Leiden

Normaal gesproken is het voor de jury een hels karwei om uit de vele prestaties een winnaar te kiezen. Dit jaar stak er - volgens de jury – één prestatie met voorsprong boven alles uit.

Kogelstootster Melissa Boekelman kwam vroeg op de avond in actie, maar had met haar worp van 18,18 meter al zoveel indruk op de jury gemaakt dat niemand haar meer kon overtreffen.

Daarmee benadrukte de krachtatlete nogmaals dat ze in uitstekenden doen is. De WK-limiet van 17,75 meter overtrof ze vorige maand al tijdens de Diamond League-wedstrijd in Shanghai. Daar gooide ze 17,83 meter. In Leiden ging Boekelman daar nog flink overheen.

Het was de tweede keer dat de Dordrechtse met de Gouden Spike aan de haal ging. In 2010 maakte ze met een worp van 18,17 meter ook al de meeste indruk op de jury.

,,Ik was heel erg blij met mijn prestatie”, zei Boekelman. ,,Maar ik had geen idee of het genoeg zou zijn voor de Gouden Spike want ik heb nog veel meer goede resultaten voorbij zien komen.”

Boekelman geeft de Gouden Spike ‘een mooi plaatsje’ naast de trofee die ze in 2010 won. ,,Ik ben er onwijs trots op. Het is een mooi evenement waar ik altijd heel graag kom. M’n resultaten zijn hier ook vrijwel altijd goed. Ik ga m’n best doen om deze vorm vast te houden in de aanloop naar de WK.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.