Noordwijk en Leiden in race om Kunststad 2018

Laura Heerlien
Leiden

Leiden en Noordwijk zijn samen met nog acht andere gemeenten genomineerd voor de titel ’Kunststad van het jaar’. De verkiezing wordt gehouden in het kader van de Nationale Kunstweek, dit jaar van 4 tot en met 12 november.

Inwoners konden stemmen op hun gemeente via de website van Stichting Kunstweek en wethouders met kunst en cultuur in hun portefeuille is via mail gevraagd hun stem uit te brengen (op een andere gemeente dan die van henzelf).

De verkiezing vindt in twee ronden plaats. Na de eerste ronde zijn de genomineerde steden bekend. Dit jaar zijn dat behalve Leiden en Noordwijk: Barneveld, Blaricum, Eindhoven, Gennep, Maastricht, Den Bosch, Sint Anthonis en Weesp (door toepassing van correcties heeft het inwonersaantal geen invloed).

In de tweede ronde beantwoorden de genomineerde steden enkele specifieke vragen over hun kunstbeleid. Op welke wijze kunst en cultuur onder de aandacht van inwoners wordt gebracht bijvoorbeeld. Of en hoe kunstenaarsschap binnen de gemeente wordt gestimuleerd en of kunstwerken in de openbare ruimte worden gepromoot.

Een negenkoppige vakjury kiest uiteindelijk uit de genomineerde steden de winnaar op 11 november.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.