Vrachtwagen ramt voertuigen van politie en Rijkswaterstaat op A4 [update]

1 / 2
Internetredactie
ZOETERWOUDE-DORP

Een vrachtwagen heeft zaterdagochtend een auto van de politie en Rijkswaterstaat geramd op de A4 bij Zoeterwoude-Dorp. De chauffeur was onder invloed van alcohol en drugs.

Rond 6.15 uur was er een ongeluk gebeurd op de snelweg. In de afhandeling van die aanrijding botste een vrachtwagen op een wagen van Rijkswaterstaat, die vervolgens weer op de politie botste. Er is niemand gewond geraakt.

Nadat de politie de chauffeur van de vrachtwagen een blaastest liet doen, bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Ook had de man een positieve speekseltest op drugs.

Het ongeval heeft voor veel ravage gezorgd op de A4. De weg lag bezaaid met onderdelen. De Verkeersongevallenanalyse gaat onderzoek doen. De vrachtwagen en alle beschadigde auto’s zijn in de loop van de ochtend geborgen.

In de richting van Leiden zijn twee rijstroken afgesloten. Volgens de ANWB moeten weggebruikers rekening houden met een vertraging van ruim een uur. Het is beter om via Wassenaar te rijden. Tegen 10.00 uur is de weg vrijgegeven.

De politie van Leiden Zuid meldt op Twitter dat er veel bestuurders zijn die alsnog gebruik maken van de afgesloten rijstroken door het rode kruis te negeren. Alle overtreders krijgen een boete thuisgestuurd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.