Voorschoten ’97 knock-out geslagen

Welmoed de Lang
Voorschoten

,,We zijn zo goed teruggekomen dit seizoen en dan laten we het alsnog wegglippen. Vorige week was het bedroevend en vandaag een aanfluiting”, aldus Niels van den Berg, na twee dramatisch verlopen weken voor Voorschoten ’97. Na de ondermaatse prestatie tegen Charlois (1-1) en de blamage tegen Concordia (0-6) is degradatie naar de derde klasse een feit.

Voorschoten ’97 was de laatste weken als een kat die achter zijn eigen staart aan rent. Steeds als de ploeg handhaving leek te grijpen, glipte die weer weg. ,,Het lukte ons op een of andere manier maar niet om dat laatste drempeltje te nemen”, aldus de teleurgestelde Van den Berg. ,,Het was vandaag op een gegeven moment één open huis. Alsof we er met ons hoofd niet bij waren.”

Dat laatste was vorige week tegen Charlois, de eerste tegenstander in de poule van drie, ook al het geval. Toch leken de groen-gelen minuten voor tijd alsnog de winnende treffer te maken en daarmee zou handhaving een feit zijn. Nadat de Rotterdammers in de slotminuut echter alsnog gelijk hadden gemaakt, dacht men aan de daarna gewonnen penaltyreeks voldoende te hebben.

De regels bleken echter verkeerd geïnterpreteerd en alsnog was Voorschoten niet veilig. Concordia mocht met niet meer dan één doelpunt verschil winnen. Van den Berg: ,,Dat speelde misschien ook mee. Ook in de competitie hebben we kansen gehad om ons te handhaven. Dat zit dan toch in je achterhoofd.”

Hinderde

De nummer dertien van de tweede klasse startte in tegenstelling tot een week eerder nu wel voortvarend. Van den Berg leek na zeven minuten zelfs al te scoren, maar de scheidsrechter oordeelde dat de buitenspel staande Radenko Nikic in de baan van het schot stond en de keeper te veel hinderde.

Het was het eerste voorteken van een middag waarin het tekort aan kwaliteit, vernuft en ontspanning door het frank en vrij voetballende Concordia meedogenloos werd afgestraft. En hoe meer treffers de Delftenaren maakten, hoe groter de worsteling en moedeloosheid bij de thuisclub. ,,Het was waarschijnlijk een combinatie van de druk van het moeten en het lange seizoen dat maakte dat we de scherpte misten”, meende de 37-jarige Vincent van Veen, die er nog een jaartje aan vastknoopt. ,,Gedurende het seizoen waren we ook al te wisselvallig. De ene week was het top, de andere dramatisch.”

En de formatie van Huib van Oostrom Soede had dus uitgerekend de laatste twee weken gekozen om met dat laatste voor de dag te komen. Het is voor Van Veen zijn derde degradatie sinds hij in 1997 bij Voorschoten ’97 startte. ,,Ik ben terug waar ik op mijn achttiende begonnen ben”, lachte centrale verdediger dan maar wat. Van den Berg ziet ook ver aan de horizon wat licht: ,,We promoveren volgend seizoen zo weer terug naar de tweede klasse. Dat weet ik zeker.” Van Veen: ,,Mensen denken daar vaak te gemakkelijk over. Ik heb nu heel wat nacompetities meegemaakt. Zo eenvoudig is dat niet.”

Voorschoten ’97: Lamrabette, Toret, Van Veen, Wijngaard, Adriaanse, Hogewoning, Nikic (68. Kers), Hilders (66. Elligers), Van Dijken, Van den Berg, Van der Heuvel (85. Mulder).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.