Mannen van Grasshoppers beginnen met nederlaag

Joris Zandbergen
Katwijk

De mannen van Solar-systemen Grasshoppers zijn aan de Final Four van de promotiedivisie begonnen met een kleine nederlaag tegen Red Giants. Het team uit Meppel won in Cleijn Duin met 89-85.

Voor het als derde geëindigde Grasshoppers was het een verrassing dat Red Giants de opponent werd in de halve finale. De Katwijkers hadden eigenlijk liever het Barendrechtse Binnenland getroffen, maar dat veroverde op de laatste speeldag de eerste plaats toen het Red Giants met een punt verschil versloeg. ,,Een streep door de rekening was dat niet’’, zei coach Jeroen Reitsema. ,,Red Giants wilde helemaal niet zo graag tegen ons. En we weten dat we daar kunnen winnen.’’

Grasshoppers zal zaterdag in Meppel met vijf punten of meer verschil moeten winnen om de eindstrijd van de Final Four te bereiken. Met een minuut te spelen in de heenwedstrijd was het gat nog negen punten in het voordeel van de bezoekers. Net op tijd slaagde het Katwijkse team erin de marge flink te verkleinen.

De thuisploeg begon sterk. ,,Het plan was om heel hard te verdedigen en hen te ontregelen’’, zei Reitsema. Meppel bleef aanvankelijk het antwoord schuldig, en liet het in een hoog tempo spelend Grasshoppers gaan. De Katwijkers waren echter ook slordig. ,,We maakten een paar stomme fouten’’, zei Reitsema. ,,Zoals balverlies en te snelle schoten. Dat moet je tegen een team als Red Giants niet doen.’’ Voor de Meppelse ploeg was bovendien Rein van der Kamp, opnieuw, in grote vorm met 37 punten. ,,Hij zei dat hij dit seizoen twee keer zo goed heeft gespeeld en dat was twee keer in Katwijk’’, zei Reitsema.

Ondanks het verlies reizen de Katwijkers vol vertrouwen af naar Meppel, net als bij de vrouwen gesteund door een bus vol supporters. ,,Het is nog lang niet over’’, aldus Reitsema.

Scores Grasshoppers: Schelvis 20, Prins 14, De Jong 13, Van der Linden 12.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.