Universiteit Leiden reorganiseert

Wilfred Simons
Leiden

De Universiteit Leiden gaat de afdelingen personeelszaken en salarisadministratie samenvoegen tot één organisatie aan het Rapenburg. Daar komen werkplekken voor 77 medewerkers (61 fte), die nu nog veelal bij de zeven faculteiten werken. Hoewel er zeker functies gaan veranderen, vallen er geen gedwongen ontslagen.

Van de personeels- en salarisadministratie wordt steeds meer geëist, zegt het College van Bestuur in een motivatie voor de reorganisatie. Wet- en regelgeving, bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden, wordt steeds ingewikkelder. Het aantal formulieren groeit; hoewel de administratie grotendeels is geautomatiseerd, zijn er nog altijd veel ’papieren autorisaties’. Daar komt bij dat de universiteit de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Sinds 2010 kwamen er duizend mensen (850 fte) bij. Daardoor krijgen de afdelingen het steeds drukker, en het einde van de groei lijkt nog niet in zicht.

Sneller

Met ’uniformering van processen’ en verdergaande digitalisering moet de salaris- en personeelsadministratie efficiënter verlopen en ’correcter’ zijn. Personeelsleden moeten sneller antwoord krijgen op hun vragen. Het College van Bestuur denkt dat dat beter gaat in een Personeel Shared Service Center (PSSC).

De Universiteitsraad verzet zich niet tegen de reorganisatie, vooral omdat vicevoorzitter Martijn Ridderbos een garantie geeft op werk voor vaste medewerkers en tijdelijke medewerkers met uitzicht op een vast contract. Hij verbindt daar wel voorwaarden aan, zo bleek tijdens een vergadering van de raad in het Gravensteen. De medewerkers, die moeten solliciteren op de banen in het nieuwe PSSC, moeten bereid zijn zich ’flexibel’ op te stellen. ,,Ze moeten open staan voor nieuwe taken en verantwoordelijkheden, willen leren en zich ontwikkelen.’’

De universiteit trekt drie jaar uit voor de reorganisatie. Een definitief plan voor de inrichting van het PSSC is nog niet bekend en ook is nog onduidelijk welke functies daar allemaal komen. Wel is zeker dat het huidige computersysteem, SAP HR, in 2020 wordt vervangen. Daar moeten de medewerkers dus in elk geval mee leren werken. Ridderbos had er begrip voor dat tijdens de reorganisatie wellicht spanningen en ’negatieve gevoelens’ zullen ontstaan. Hij beloofde de raadsleden dat hij daarop ’alert’ zal zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.