Zestal met zevenklapper uitgezwaaid

Tessa de Wekker
Rijnsburg

Op sportpark Middelmors zwaaide Rijnsburgse Boys na afloop van de ontmoeting met Excelsior’31 een zestal spelers uit. Hun vertrek werd voorzien van een zevenklapper. Mede door vier treffers van Raily Ignacio liep het slotduel voor de gedegradeerde bezoekers uit op een pijnlijk afscheid van de topklasse: 7-0.

Het op de vijfde plek geëindigde gezelschap van coach Niek Oosterlee kende tegen de zwak verdedigende Rijssenaren een bliksemstart. Al in de tweede minuut was het raak. De op rechts regelmatig doorkomende Javier Martina bediende de trefzekere Ignacio bij de eerste paal: 1-0.

Even later verdubbelde Ignacio met een fraaie volley de score, opnieuw op aangeven van Martina. Halverwege de eerste helft scoorde de spits voor de derde keer, ditmaal na een lage voorzet van de mee naar voren gekomen linksachter Jordy Stroo8ker. En alsof een hattrick nog niet genoeg was, tekende Ignacio vlak erna voor zijn vierde goal. Zo bracht Ignacio zijn competitietotaal op 31, goed voor de eerste plek in het topscorersklassement van de topklasse. ,,Zoveel heb ik er nog nooit gemaakt. Vorig seizoen, bij Spakenburg, scoorde ik er een stuk of tien”, aldus de schutter.

Productie stokt

In het laatste kwartier van deel één stokte de Rijnsburgse productie even en trachtte Excelsior, dat na het tussentijdse vertrek van topscorer Denis Mahmudov naar PEC Zwolle nauwelijks nog punten verzamelde, met veel goede wil en weinig stootkracht vergeefs iets aan de stand te doen.

Na de pauze vergrootte Martina het leed voor de roodhemden. De vleugelspits legde twee verdedigers in de luren en prikte beheerst de bal in de verre hoek: 5-0. Het antwoord van Excelsior was een schot van Marco Aydin, dat op de paal belandde. Dichter bij een doelpunt kwamen de gasten niet. De thuisclub scoorde nog wel. Na een gezapig verlopen fase leefde geelzwart in de slotminuten nog even op. Martin van Eeuwijk stuurde zijn opponent het bos in en vond daarna de benedenhoek, waarna Rob Zandbergen in de slotminuut de 7-0 op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Van Eeuwijk.

Bloemen

Na de zevenklapper waren er bloemen voor het vertrekkende zestal: Strooker, Zandbergen, Benito Olenski, Ivo Rottine en de gebroeders Kevin en Jeffrey Winter. En Ignacio ontving de Gouden Ui, de trofee voor de waardevolste speler. ,,Als hij weg zou vallen, zoals Mahmudov bij Excelsior, hebben we een probleem. Een speler in de topklasse die meer dan dertig goals scoort, dat is exceptioneel. Eigenlijk is hij niet te vervangen, al moeten we wel iemand hebben die eventueel zijn plek kan innemen”,aldus Oosterlee.

Rijnsburgse Boys - Excelsior ’31 7-0.

2. Ignacio 1-0, 10. Ignacio 2-0, 20. Ignacio 3-0, 28. Ignacio 4-0, 53. Martina 5-0, 82. Van Eeuwijk 6-0, 90. Zandbergen 7-0. Scheidsrechter: Dijkstra. Toeschouwers: 1000.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Westmaas, Breinburg, Troost, Strooker, Sardar, Rottine (56. Van Eeuwijk), Winter (78. Zandbergen), Martina, Ignacio, Wijks (70. Koemans).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.