Jochem Myjer geeft college tegen stress

Jochem Myjer geeft college tegen stress
Jochem Myjer legt in zes colleges uit hoe studenten kunnen omgaan met stress.
© Publiciteitsfoto
Leiden

De Leidse komiek Jochem Myjer gaat Leidse studenten helpen om beter om te gaan met stress. De zesdelige collereeks, die in de derde week van april begint is een idee van de Leidse studentenpsychologen. „Helaas”, zegt psycholoog Emile Dingjan, „is stress onder studenten een actueel gegeven. Daarom kwamen we op het idee om iemand die dicht bij de studenten staat en die zelf ervaring heeft met stress, ze op een luchtige manier te leren hoe ze daarmee kunnen omgaan.”

Op de website van de Universiteit Leiden zegt Myjer dat hij op het podium ’altijd stress’ voelt. Hij heeft manieren ontwikkeld om daarmee om te gaan. „Die kennis deel ik graag.” In het keuzevak ’Geen paniek – Stressvrij door je studententijd’ helpt hij studenten hun drukke bestaan te relativeren.

Volgens Dingjan voelen studenten van nu ’veel meer druk’ dan studenten van tien jaar geleden. Dat komt door de studie en door sociale verplichtingen. ,,Op maandag hebben ze verenigingsavond, dinsdag huisavond, woensdag dispuutsavond, donderdag is voor de relatie, en in het weekend hebben ze ook weer van alles te doen. Ze plempen hun leven compleet vol. Ik zeg weleens: ’waar blijf JIJ dan?’’ Myjer gaat studenten helpen om zich van dit gedrag bewust te worden en hun leven anders te organiseren. Meteen na de bekendmaking tekenden al 285 studenten op de cursus in.

Meer nieuws uit Leiden