Patstelling Drechthoek: nog geen besluit over bedrijventerrein Leimuiden

Hier zou Drechthoek 2 moeten komen. © Foto Leidsch Dagblad

Annelies Karman
Leimuiden

Tien raadsleden in Kaag en Braassem wilden wel risico lopen bij de ontwikkeling van Drechthoek 2 in Leimuiden. De tien overige raadsleden waren tegen.

En zo was er maandagavond een patstelling in het gemeentehuis van Roelofarendsveen. Eén raadslid was afwezig, waardoor er een even aantal volksvertegenwoordigers was.

Om die reden is er nog geen besluit genomen over de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijventerrein. Ondernemers, projectontwikkelaar Mourik Groot-Ammers en wethouder Yvonne Peters willen naast de huidige Drechthoek vier hectare extra ruimte voor plaatselijke ondernemers. Ontwikkelaar Mourik wil dat alleen als de gemeente het risico mede draagt. Yvonne Peters citeerde maandagavond een mail van de directeur van het bedrijf, om haar punt te onderstrepen: als de gemeente niet wil samenwerken, is Drechthoek 2 een 'no go'.

De raad heeft twee jaar geleden besloten dat de gemeente niet meer mee moet gaan ontwikkelen bij bouwprojecten. Samen voor Kaag en Braassem, CDA en D66 gaven vanaf het begin aan dat de gemeente daarom geen risico zou moeten lopen. Die partijen hadden een zetel meer dan het andere kamp. Alleen doordat raadslid Thijs Mooren anders besloot te stemmen dan de overige CDA-volksvertegenwoordigers, kwam de telling uit op 10-10. ,,Ik heb vertrouwen in de economie'', legde Mooren uit. ,,Alleen door deze constructie kunnen we het geld terug verdienen dat we hebben gestoken in de voorbereiding voor Drechthoek 2.''

,,We hebben een patstelling en kunnen nu dus geen besluit nemen'', constateerde burgemeester Marina van der Velde als voorzitter van de vergadering. Het besluit is om die reden doorgeschoven.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.