FC Lisse hoopt op het wonder van Nieuw Zuid

Tom Mentink
Lisse

,,Vrienden van Nieuw Zuid, jullie gaan ons volgende week helpen in de jacht op het kampioenschap’’, riep de omroeper van FC Lisse na de 3-0 zege op DVS ’33. Concurrent IJsselmeervogels won namelijk ook, met 7-0 van Jong FC Volendam, waardoor de achterstand op de Spakenburgse koploper twee punten bleef.

Of de oproep van de speaker ook te horen was in de duinen van Katwijk, is maar de vraag. Een feit is wel dat Quick Boys de streekgenoten uit Lisse volgende week kampioen kan maken als de Katwijkers tenminste winnen op eigen veld van IJsselmeervogels.

Het lijkt een zinderende ontknoping te worden in de derde divisie met een prachtige affiche op Nieuw Zuid. ,,Daar zou ik zelf ook wel bij willen zijn’’, sprak FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter na de overwinning van zijn ploeg. ,,Komende zaterdag zitten er gewoon zes à zevenduizend man op de tribune in Katwijk. Hoe mooi is dat, maar wij moeten zelf eerst maar eens winnen in Groningen.’’

De kans op de titel is niet heel groot, beseft de oefenmeester. ,,IJsselmeervogels steekt in een grote vorm, maar de druk staat er wel op’’, aldus De Ruiter, die met zijn team vorig seizoen nog via de nacompetitie aan degradatie ontsnapte. Het geeft aan de Lissenaren ruim boven verwachting presteren. De 3-0 zege op DVS ’33, de ploeg die nog meedeed in de strijd om de derde periode, betekende de twintigste overwinning van dit seizoen. De bezoekers uit Ermelo kwamen geen moment in de buurt van een resultaat. De verdediging van FC Lisse stond de hele wedstrijd stabiel en Boyd Stevens opende al binnen het eerste kwartier de score uit een vrije trap.

De thuisploeg, waar de niet geheel fitte Martin van Eeuwijk op de bank begon, kon vervolgens rustig op zoek naar de 2-0. Zonder de ervaren aanvaller, die bovendien ook nog eens op scherp stond met tien gele kaarten, kwam de tweede treffer er ook na de pauze. Rowdy van der Putten tikte binnen na een mislukt schot van Kevin van der Zwet. Koen Fokkema zorgde in de slotfase ook nog voor de 3-0.

Voor Van der Putten, die in de winterstop overkwam van SC Cambuur, was het alweer zijn zevende competitietreffer. De 21-jarige aanvaller maakt indruk bij de club, waar hij in de jeugd begon. Na uitstapjes bij ADO Den Haag, Alphense Boys, Feyenoord en dus SC Cambuur is de jongeling weer terug in Lisse. ,,In het begin ging het wat moeizaam. Ik legde me misschien wat te veel druk op, omdat ik me wilde bewijzen als jongen uit Lisse. De laatste tijd gaat het ontzettend lekker.’’

Van der Putten hoopt binnen een korte tijd weer terug te keren bij een profclub. ,,Dat is mijn doel. Ik ga hier wel bijtekenen en dan zien we het wel. Ik wil promoveren met FC Lisse. Hopelijk met een kampioenschap, maar via de nacompetitie kan ook.’’

FC Lisse: Orlowski, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, Valk, Rauws, Van der Zwet (86. Van Heulen), Stevens, Van der Putten (70. Rifai), Olsthoorn (64. Van Eeuwijk), Fokkema.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.