Ter Leede overtuigt in de seizoensopening

Welmoed de Lang
Alkmaar

Ter Leede kende een overtuigende start tegen Jong vv Alkmaar. De ploeg van trainer Judith Kuipers versloeg het oude Jong Telstar met 0-4, maar de uitslag had flink groter kunnen uitvallen. ,,Het had ook makkelijk 1-8 of 1-9 kunnen zijn”, aldus Kuipers, wiens formatie van het begin zowel scherp was in de duels, omschakeling, als in de afwerking.

,,We werkten hard, sloten ze gelijk overal op en waren fel.” Ook Alkmaar speelde fel. Romy van Beelen werd al in de eerste minuut hard gevloerd. ,,Ze werd gewoon onderuit gezaagd. Het was diep geel en ik vond het meer lomp dan fel.”

Het weerhield de landskampioen er echter niet van volop kansen te creëren. Kitty Susan kopte in de eerste helft raak na een vrije trap van Jill Wilmot en een corner van Kim Zethof. Die laatste counterde zelf prima naar een derde treffer.

Na de pauze speelde Ter Leede allerminst met de handrem erop. Het veldspel en de vloeiende combinaties bleven, maar de ploeg was wel duidelijk minder doeltreffend.

,,Het was lekker dat we al 0-3 voor stonden, dan is het gelukkig niet zo heel erg”, aldus Kuipers. Romy van Beelen zorgde na een prima individuele actie door het midden nog wel voor 0-4.

Volgende week wacht concurrent DTS ’35 (18.00 uur), dat met liefst 8-0 van SSS won. ,,Een opmerkelijke uitslag. Dat doen ze toch maar even. Dat wordt dus een leuke uitdaging voor ons volgende week.”

De week erop wacht Buitenveldert. ,,Deze overwinning hebben we maar vast, maar het worden pittige weken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.