’Sprietlopen’ bij Leimuidense feestweek [video]

Sprietlopen over de Drecht.
© eigen foto
Leimuiden

Het jaarlijks terugkerende evenement ’sprietlopen’ staat komende zaterdag op het programma van de Leimuidense feestweek.

Vanaf 14.00 uur proberen deelnemers, die bij voorkeur verkleed zijn, bij de Tolbrug in het dorp rivier de Drecht over te steken. Dat gebeurt over een smalle, houten paal die van oever naar oever ligt.

Scholen, vriendengroepen en verenigingen kunnen ook meedoen aan het zogenoemde ’duo sprietlopen’. Twee deelnemers steken tegelijkertijd over twee ’sprieten’ het water over, terwijl ze allebei een uiteinde van een touw in de handen hebben. Samen balanceren zij naar de overkant.

Deelnemers die droog de overkant halen, gaan door naar de volgende ronde, net zo lang tot er een persoon of een duo overblijft.

Sprietlopen Leimuiden in 2008:

Naast een prijs voor de beste deelnemer en het beste duo, zijn er ook prijzen voor de ’meest onfortuinlijke’ en de best verklede sprietloper.

Inschrijven kan op de dag zelf bij Café en Partycentrum Keijzer aan de Dorpsstraat 30 tot 13.00 uur. Na die tijd kunnen deelnemers zich nog opgeven bij de feesttent bij de Tolbrug. Informatie: www.ocleimuiden.nl

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.