Theatergroep Hardt in voormalig bankgebouw

Theo de With
Leiden

De Leidse theatergroep Hardt doet weer van zich spreken. Zes keer wordt de voorstelling ’Stuck’ gespeeld.

Artistiek leider Katelijn Udo de Haes heeft een voorkeur voor bijzondere plekken om theater te maken. Zo speelde ze met haar groep eerder op een autosloperij, in een leegstaand machinegebouw op het NUON-terrein en in het voormalige Natuurhistorisch Museum aan de Raamsteeg.

Deze keer heeft ze haar oog laten vallen op het voormalige bankgebouw van ABN AMRO op het Stationsplein in Leiden. De première van de voorstelling is op zaterdag 7 juli.

Het verhaal draait om Kaya, die van huis wegloopt nadat zijn kille vader hem diep heeft gekwetst. Hij komt bij een groep excentrieke vrienden terecht: een model, een kunstenares, een rapper en een fotografe. Zodanig van zijn stuk gebracht door de woorden van zijn vader besluit Kaya te stoppen met praten. Hij hoopt op die manier dat hij niet nog meer ellende aanricht. Ondanks dat hij geen woorden meer gebruikt, brengt hij van alles teweeg bij de groep.

De voorstelling ’Stuck’ is te zien op 7, 8, 12, 13, 14 en 15 juli. De bar gaat open om 20.30 uur, de voorstelling begint om 21.00 uur. Meer informatie: theatergroephardt.nl.

Hierna komt in het oude bankgebouw een pop-up filmmuseum, een tijdelijke invulling door Bioscopen Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.