Koudekerk gaat naar de nacompetitie

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

Koudekerk won gedecideerd met 5-1 van Hazerswoudse Boys en door dit resultaat plaatste de ploeg van Alex Redel zich voor de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse.

Al vroeg opende Mike van Velzen de score, waarna de gasten ook kansen kregen op de gelijkmaker. Nog voor de pauze zorgden Mike Slottje, via een fraaie vrije trap, en Brian van Delft voor een marge van drie treffers. Menno Nieuwhof deed nog iets terug.

Na de onderbreking was Van Velzen nog twee keer trefzeker. Redel: ,,We hebben al zin in de nacompetitie. Dit is de kroon op een goed seizoen.”

Koudekerk bleef tweede, terwijl CVC Reeuwijk de derde periodetitel voor zich opeiste. Daardoor pakten de withemden een ticket als hoogst eindigende ploeg zonder periodetitel.

Collega Manfred van den Bosch spaarde drie vaste waarden na rust. ,,Diverse spelers stonden op scherp en we wilden niet teveel risico’s nemen. De wedstrijd was gelopen en we begrepen ondertussen dat de tiende plek onhaalbaar was geworden. ’’

,,Volgende week moeten we minimaal nog een punt halen om zeker te zijn van nacompetitievoetbal voor lijfsbehoud’’, vervolgde hij. ,,We hebben iedereen hard nodig de komende weken.”

Hazerswoudse Boys speelt in de zesentwintigste speelronde nog tegen het gedegradeerde Rohda ’76.

Oegstgeest won de belangrijke tweestrijd tegen NSV ’46 met 3-1. Bij een nederlaag zou de formatie van Laurens van der Voort gezien zijn voor de derde klasse.

,,Opluchting alom uiteraard, maar onze adem zal nog veel langer moeten zijn. We moeten nu scherp zien te blijven. Deze zege geeft wel weer het nodige vertrouwen in de goede afloop.”

Oegstgeest eindigt de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Zwammerdam. Concurrent NSV ’46 speelt op eigen veld tegen Lugdunum.

Voor de gastheer scoorden Abel Bormans de openingstreffer en Roy Elkerbout de tweede voor en de derde na de pauze.

Lugdunum klom naar de vierde plaats door BSC ’68 op eigen veld met 2-0 terug te wijzen. De Leidse ploeg maakte na rust het verschil. Jan Wansink: ,,Voor de pauze kropen we door het oog van de naald, maar geleidelijk aan pakten we door wat omzettingen de regie en uiteindelijk was de overwinning terecht te noemen. We zijn er best trots op dat we nu zo hoog staan als nieuwkomer. Het is jammer dat we enkele keren de grootste vijand van onszelf zijn geweest en punten hebben vergooid. Misschien had er dan nog wat meer ingezeten.”

Namens de kikkers waren Sandjai Gangadin en Sergio Vrede de doelpuntenmakers.

Voor Kagia duurt het seizoen een aantal weken te lang. De Lisserbroekers zijn volledig opgerookt en verloren dit keer op eigen veld van Zwammerdam, dat zich daarmee veilig speelde (0-1).

Uit de laatste vijf wedstrijden werd nog slechts een punt opgehaald door de equipe van Anton Wijsman. Kagia zakte weg naar de vijfde plaats, maar daar zal het met nog een wedstrijd te spelen bij blijven.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.