Drijvend terras wordt 'waterplein'

Loman Leefmans
Leiden

Het drijvende terras van Annie's bij de Hoogstraat wordt aanzienlijk groter: 500 vierkante meter. Het stadsbestuur heeft een verzoek van eigenaar Marc Huisman gehonoreerd. ,,We zijn zeer verheugd en trots'', meldt hij.

Als het 'waterplein' er eenmaal ligt, wordt de wandelroute onder de Visbrug en langs de werfkelders heropend. Die is nu vaak door tafels en stoelen versperd.Annie's, voorheen bekend onder de naam Annie's Verjaardag, wil al enige tijd het huidige terras vergroten, op de plek waar Oude en Nieuwe Rijn samenvloeien. Nu gaat het nog om één vlonder die over twee dekschuiten is gelegd. Het nieuwe terras wordt door pontons gevormd en neemt een groter watergebied in beslag dan het huidige drijvende bouwsel. Twee jaar geleden nog werd een vergelijkbaar plan van Huisman afgewezen.

De gemeente is nu van plan het bestemmingsplan ervoor aan te passen en de enkele schriftelijke bezwaren die ertegen zijn geuit, te weerleggen. 'Extra terrasruimte op een unieke en historische plek vormt een meerwaarde voor de stad', zo staat in de bijbehorende verklaring.Toch is er een lijst aan voorwaarden gesteld. Zo moet de aanleg van het terras wachten tot de huidige fiets- en loopbrug tussen De Waag en Stille Rijn is verplaatst. Verder mogen bootjes er niet aanmeren, mag er ook geen hekje rond het ponton komen en moet de wandelroute tussen het terras en de werfkelders waarin Annie's is gevestigd, open blijven.

Huismans vreugde is wat ingetogen. Hij vreest dat enkele bezwaarmakers naar de rechter stappen wat het proces zal vertragen. ,,Het gaat dus nog wel even duren voordat het terras er daadwerkelijk ligt.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.