Het wordt nooit wat met vrouwenvoetbal

Gertjan van Geen

Hartstikke leuk voor Arjan van der Laan, die aanstelling als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Het heeft toch iets magisch. Bondscoach, een KNVB-logo op je pak, het vooruitzicht misschien wel de Olympische Spelen te halen, sowieso een EK in eigen land en meezingen met het volkslied. Welke trainer wil dat nou niet? Ik snap het volkomen dat hij FC Lisse binnen drie maanden na zijn aanstelling verliet.

Een amateurclub verlaten voor iets hogers. Dat heeft ook wel wat. Mijn doelen liggen hoger dan de topklasse. Bij Lisse was ik om me verder te ontwikkelen. Welke gek dacht ik die club trouw zou blijven? Er rijden treinen, die komen voorbij en ik spring erop. Zo gaat dat in de voetballerij.

Wat ik dan weer niet begrijp, is het beleid van de KNVB. Wat bezielde de bond om als opvolger van Roger Reijners Arjan van der Laan aan te stellen? Opnieuw wordt het vrouwenvoetbal, de hardst groeiende en meest beoefende sport door meisjes, opgescheept met een weinig ervaren bondscoach.

Van der Laan heeft een paar jaar op regionaal niveau het elftal van zijn eigen vrouw getraind en heeft aangegeven zich te ’moeten gaan inlezen’, omdat de media weinig aandacht hebben voor vrouwenvoetbal.

Iemand in een topfunctie die zich nog moet inlezen. Zo wordt het nooit wat.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.