Voorschoten’97 komt tekort voor eerste klasse

Voorschoten

De degradatie voor Voorschoten’97 naar de tweede klasse is een feit. De ploeg van André Lourens kwam op eigen veld op alle fronten tekort tegen SC Feyenoord, dat met de 1-5 zege een vervangende periodetitel voor zich opeiste.

Het begin van de thuisploeg was nog wel alleraardigst, maar Hamza Chikhi en Qendrim Gashi lieten na de Rotterdammers pijn te doen. Na een kwartier werd het probleem voor Voorschoten’97 groter na het eerste doelpunt van Paul Norbruis.

Bij een nederlaag kon Voorschoten’97 nog een beslissingswedstrijd afdwingen om uit te mogen komen in de nacompetitie, maar dan moest ARC wel winnen van SVC’08, de concurrent van Lourens en de zijnen. Dat gebeurde evenwel niet (1-1).

Los daarvan ging het na de rust al helemaal fout voor de gastheer. Lucas van Oeveren (2) en nog eens tweemaal Norbruis zorgden voor een afstraffing en daarmee moet Voorschoten’97 de eerste klasse vaarwel zeggen. Dat Richard Bakker tussentijds nog scoorde vanuit een vrije trap was slechts een doekje voor het bloeden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal