Identiteit dode man Noordwijk is nog steeds onbekend

Het slachtoffer is met reddingsboot naar strand gebracht.

Het slachtoffer is met reddingsboot naar strand gebracht.© Foto Leon Gielen

Roy Hazenoot
Noordwijk

De politie heeft nog geen idee wie de dode man is die vrijdagmiddag in zee bij Noordwijk is gevonden. „Onderzoek heeft nog niets uitgewezen. De identificatie gaat lastig”, zegt een woordvoerder van de politie.

Of de man door een misdrijf om het leven is gekomen, wordt niet uitgesloten. De politie hoopt dinsdag het sectierapport, waarin staat beschreven wat de doodsoorzaak is, te ontvangen.

Mocht het om een misdrijf gaan, dan is de kans aanwezig dat de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond wordt behandeld. Hart van Nederland en het opsporingsprogramma van Omroep West, Team West, zijn volgens de zegsman ook mogelijk.

(Lees hier: Dode uit zee gehaald bij strand in Noordwijk)

Belangrijk is te weten hoe lang de man in zee heeft gedreven. Bij de reddingsbrigade en strandpolitie wordt gesproken over zo’n negen uur. Dit wil de woordvoerder niet bevestigen.

Mocht dat wel het geval zijn dan moet de man voor de Nederlandse kust te water zijn gegaan. Als de dode veel langer, bijvoorbeeld dagen, in zee lag, is het mogelijk dat door de sterke zuidelijke stroming de man uit België of Frankrijk komt.

Het slachtoffer heeft een licht getinte huidskleur en een stevig postuur. Hij is tussen de 25 en 35 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij heeft kort, krullend donker kroeshaar en een sikje.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.