Zeven huurhuizen voor jonge Langeraarders

26 Bewoners die in de nieuwe wijk Vivero (impessie) gaan wonen, laten hun ’oude’ huurhuis achter. Zeven van deze bestaande woningen gaan naar starters uit Langeraar.© Impressie Woondiensten Aarwoude

Annelies Karman
Langeraar

Zeven huurhuizen in Langeraar moeten jonge bewoners krijgen uit dat dorp. Daarop sturen Woondiensten Aarwoude en de gemeente Nieuwkoop aan.

De woningcorporatie merkte dat Langeraarse jongeren moeilijk een huurhuis kunnen vinden in hun woonplaats en dan noodgedwongen vertrekken. Daarom selecteerde Woondiensten Aarwoude zeven huizen waar 30-minners uit Langeraar voorrang voor krijgen.

Langeraar heeft een nieuwe wijk: Vivero. In het deelproject Quadrant zijn 28 levensloopbestendige huizen opgeleverd. Daar oefende Woondiensten Aarwoude al met het specifiek toewijzen: 26 van de huizen gingen naar zittende huurders van die corporatie. Het brengt een flinke doorstroom teweeg. Uit de woningen die zij achterlaten, heeft Woondiensten Aarwoude er nu zeven geselecteerd voor starters. De eerste huizen in het Quadrantproject worden nu opgeleverd aan huurders. De woningen die zij achterlaten voor jongeren, komen binnenkort op Woningnet. Om in aanmerking te komen, moeten Langeraarders wel ingeschreven staan als woningzoekende.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.