De Alphense jeugd mag het laten zien

Thijs Timmermans (midden), een van de spelers uit de A1 die het vertrouwen krijgen.© Foto Taco van der Eb

Haniff Harharah
Alphen aan den Rijn

Het onder hoogspanning spelende ARC heeft de eerste horde genomen op weg naar handhaving in de eerste klasse. Na de benauwde zege (1-2) van afgelopen zaterdag op Leidse bodem, werd op het Alphense sportpark Zegersloot dinsdagavond met 3-0 gewonnen van Docos. Daarmee is het onheil niet helemaal afgewend, want nu wacht RCL.

Docos liet ARC andermaal het spel maken, maar werd nauwelijks in verlegenheid gebracht.

Dat veranderde toen Stefan den Horder na iets meer dan zeventig minuten door Neal Arnoldus in staat werd gesteld om de 1-0 binnen te tikken. Binnen tien minuten deden ook Thijs Timmermans en Derek Prins nog een duit in het zakje.

Een terugkeer naar de hoofdklasse was op voorhand een vurige wens, maar ongeacht de uitkomst is het voor ARC uitgedraaid op een dramatisch seizoen.

Andere koers

Als eindverantwoordelijke moest coach Frank Bloemheuvel ruim een maand geleden het veld ruimen. Met een Alphense trojka aan de macht – Remco Tuinenburg, René van Meggelen en Johan Boer – werd een andere koers gekozen.

Vergeleken met hun verdedigender ingestelde ex-ploeggenoot, legden de drie oud-spelers van ARC 1 het accent meer op de aanval. Bovendien durfden ze het aan om jonge talenten uit de A1, die onder leiding van Tuinenburg en Van Meggelen kampioen is geworden in de derde divisie, door te schuiven.

Vlaggenschip

Zo speelden de 18-jarige junioren Timmermans en Maarten Reyneveld een sleutelrol in de eerste ontmoeting met Docos. Op aangeven van Timmermans nam Reyneveld als invaller twee treffers voor zijn rekening.

,,Qua jeugd heeft ARC de weg omhoog ingezet. Daar mag het vlaggenschip niet bij achterblijven’’, aldus Tuinenburg.

Onbevangen ging Door Combinatie Sterk – alom beschouwd als de meest levensvatbare Leidse voetbalclub – de tweestrijd met ARC in. Het gehavende elftal sleepte pas in de laatste competitieronde een vervangende periodetitel in de wacht door als vierde te eindigen.

Zwaar

Als debuterende tweedeklasser bleek de tweede promotie op rij een brug te ver. Geen schande, zeker gezien de grote hoeveelheid blessuregevallen.

,,We willen heel graag, maar we moeten niet’’, gaf trainer Nico van der Salm vooraf al te kennen. ,,Het is een lang en zwaar seizoen geweest met een te kleine selectie, maar die jongens hebben prima stappen gemaakt.’’

ARC moet nu zien af te rekenen met RCL, dat in twee wedstrijden te sterk was voor Hellevoetsluis. Het eerste duel is zaterdag in Leiderdorp, de return is een week later .

ARC-Docos 3-0

73. Den Horder 1-0, 76. Timmermans 2-0, 83. Prins 3-0. Scheidsrechter: De Mik. Toeschouwers: 350.

ARC: De Vogel; Van Maarseveen, Prins, Arnoldus; Huiskamp (46. Janszen), Knoester, Timmermans, Kleijn; Samsom (80. Van Leeuwen), Windhorst (58. Reyneveld), Den Horder.

Docos: Van Abswoude; Van Voorthuizen (80. Elkerbout), Van Meegen, Maaskant, Bisschop; Jouby, Ravensbergen, Overvliet; Klein, Van Empel (73. Van Gent), Slingerland (64. Quellhorst).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.