Weer nieuwe wending in soap VV Oegstgeest: toch nog kans op promotie

VV Oegstgeest eerder dit seizoen tegen Blauw Zwart.

VV Oegstgeest eerder dit seizoen tegen Blauw Zwart.© Archieffoto Taco van der Eb

Hielke Biemond
Oegstgeest

VV Oegstgeest maakt toch nog kans op promotie naar de derde klasse. Met acht andere clubs gaat het team zaterdag op een minitoernooi strijden om één plek. Dat is wederom een nieuwe ontwikkeling in wat bestuurslid Martin Meijer omschrijft als ’een soap’.

In eerste instantie zou VV Oegstgeest zaterdag een beslissingsduel tegen Linschoten spelen om een opengevallen plek in de derde klasse. De avond voor de wedstrijd besloot de KNVB tot uitstel over te gaan, onder druk van andere vierdeklassers die via een advocaat ook een herkansing opeisten.

Dinsdag kreeg Meijer te horen dat de promotieplek om die reden helemaal niet zou worden vergeven. De voetbalbond, die excuses maakte voor de chaotische gang van zaken, had bij nader inzien besloten om de derde klasse komend seizoen met een oneven aantal ploegen van start te laten gaan.

Daar lieten VV Oegstgeest en de protesterende competitiegenoten het niet bij zitten. Gezamenlijk hebben ze woensdag met hulp van een advocaat een minitoernooi afgedwongen. ,,De KNVB ging snel overstag’’, vertelt Meijer. ,,Men kwam tot de conclusie dat dit een goede oplossing is.’’

De concurrenten van Oegstgeest in de strijd om promotie zijn Linschoten, Spartaan ’20, Hekelingen,Oud-Beijerland, Rockanje, Loosduinen, Rohda ’76 en Bergambacht of Floreant. Die laatste twee teams moeten eerst nog onderling uitmaken wie mag deelnemen. De negen clubs werken zaterdag in drie poules van drie korte wedstrijden tegen elkaar af. De groepswinnaars spelen in een halve competitie om promotie.

De KNVB zoekt nog naar een geschikte, centraal gelegen locatie voor het minitoernooi. De aanvangstijd is wel al bekend: 13 uur.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.