Project Bona Business School in volle gang

Mayella Deelstra
Leiden

Boekhouden, ondernemen en verkooppraatjes zijn vaardigheden die scholieren leren op de Bona Business School. Debby Korenhoff, docent Management en Organisatie, begon twee jaar geleden dit project op het Bonaventuracollege aan de Burggravenlaan.

Het is een lesprogramma voor bovenbouwleerlingen die zijn geïnteresseerd in ondernemen. Op 9 april doet de tweede lichting leerlingen daarvoor examen.

,,Veel scholen bieden alleen erkende taaldiploma’s aan, zoals Cambridge Engels. Dat hebben wij op school ook, maar wij zijn de enige school in de regio waar leerlingen ook een erkend diploma op het gebied van ondernemen kunnen halen’’, vertelt Korenhoff.

Extra diploma

Het examen dat de leerlingen op 9 april doen, wordt gegeven door het Nima, het Nederlands Instituut voor Marketing. Het examen is één van de zeven onderdelen om een diploma van de Bona Business School te halen, na 9 april zijn ze er dus nog niet. Voor het diploma nemen leerlingen ook nog deel aan een aantal activiteiten, lezingen, cursussen en verschillende lessen op het gebied van ondernemen. ,,Met dit diploma worden studenten niet eerder aangenomen op een hogeschool of universiteit, maar oud leerlingen vertellen dat ze tijdens hun studie wel veel profijt hebben van de kennis die ze tijdens het project hebben opgedaan.’’

De leerzame excursies die Korenhoff organiseert, zijn bedoeld om de leerlingen gemotiveerd te houden. ,,Laatst gingen we naar hoofdkantoor van de Rabobank en ook een bezoek aan een ’business school’ in Parijs staat nog op de planning’’, vertelt Korenhoff. ,,Leerlingen zijn zich er tegenwoordig van bewust dat het goed is om wat extra’s te doen op de middelbare school. Maar je moet ze wel blijven motiveren om het project dan ook echt af te maken.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.