Burgemeester Driessen wil zelfstandig Leiderdorp

Leiderdorps burgemeester Laila Driessen: liever zelfstandig.

Leiderdorps burgemeester Laila Driessen: liever zelfstandig.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiderdorp

Burgemeester Laila Driessen hoopt dat de gemeente Leiderdorp zelfstandig blijft. Dat zei zij zaterdag in haar nieuwjaarstoespraak. Driessen reikte daar ook de jaarlijkse Leiderdorpse vrijwilligersprijs uit. Die ging naar de Oranjevereniging.

De provincie Zuid-Holland meldde op de valreep van 2017, dat zij zich zorgen maakt over de gebrekkige samenwerking in de Leidse regio. Als die niet snel beter wordt, dan gaat de provincie ingrijpen en is een gedwongen herindeling een van de mogelijkheden.

Driessen, die aan de vooravond staat van een tweede termijn als burgemeester van Leiderdorp, hoopt dat het zo ver niet hoeft te komen. ,,Wanneer de samenwerking goed vorm wordt gegeven en de gemeenten respectvol met elkaar omgaan, wanneer we zo goed en veel mogelijk met elkaar blijven samenwerken’’, zei ze, ,,dan kan Leiderdorp nog lang zelfstandig blijven. Immers, het is fijn toeven in een gemeente waar de democratie levend wordt gehouden en waar verschillen mogen bestaan.’’ Volgens de burgemeester wijzen ’alle onderzoeken uit dat je het best in Leiderdorp kunt wonen’.

Enthousiast

Zoals te doen gebruikelijk reikte de burgemeester op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Leiderdorpse vrijwilligersprijzen uit. De eerste prijs - een cheque van 800 euro - ging naar de Oranjevereniging. Dat is volgens de jury een enthousiaste club vrijwilligers die ’het hele dorp bereikt, jong en oud. Zonder passie zouden zij zich nooit zo veel jaren achtereen kunnen inzetten voor Leiderdorp’.

Driessen stemde, ook al was zij lid van de jury, niet mee bij de verkiezing van de Oranjevereniging. Zij is erelid van die organisatie. Maar haar stem was ook niet nodig, zei ze. ,,De verkiezing was unaniem.’’

De tweede en derde prijs - een cheque van 600 euro - waren voor buurtvereniging De Kruidentuin, die dit jaar een speeltuin adopteerde en een moestuin voor de buurt aanlegde, en voor ’Platform Hondenweer’, dat de belangen van hondenbezitters in Leiderdorp behartigt. Volgens de jury zijn beide vrijwilligersinitiatieven ’even nieuw en onderscheidend’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.