Eervol verlies Scylla van sterrenteam Den Helder

Tessa de Wekker
Tafeltennis

De vrouwen van Scylla stonden in de return van de halve finale om de Nederlandse titel tegen Den Helder voor een loodzware taak om de eerdere 0-4 nederlaag in Leiden weg te poetsen.

Zaterdagmiddag kregen de Leidse tafeltennissters, zonder de aan haar pols geblesseerde Kim Vermaas, opnieuw op de broek van de Noord-Hollandsen, al viel de 4-2 nederlaag tegen de sterrenformatie van Hans Wijker onder de noemer eervol.

,,Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over dit seizoen’’, zei Kim Vermaas, die zich in de kop van Noord-Holland toch nuttig maakte en voor de gelegenheid als coach van haar teamgenoten optrad.

,,We hebben een goed seizoen gedraaid. Nee, het was niet echt vervelend om daar nog heen te gaan, want Den Helder is een leuk team met leuke meiden.’’

Scylla speelde een aardige wedstrijd waarin Marlotte Staps wellicht een van haar beste wedstrijden van het seizoen speelde. In de openingspot overklaste ze Rianne van Duin met 3-0 en later tikte ze met een prima lange service en vlijmscherpe backhand Yun Zhang met 3-0 van tafel. Voor Marie Depuydt, die van Ana Gorgirita (3-0) en Zhang (3-1) verloor, was het een goede les.

Floor Tebbe had tussendoor ook van Zhang klop gekregen (3-0). Vermaas gaat zich eind van de maand voorbereiden op het EJK in Italië. ,,Ik hoop dan een medaille te pakken in het dubbel met Charlotte Carey (Wales, red.).’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.