Twee gewonden op A44 na achtervolging inbrekers

© Leon Gielen

© Leon Gielen

© Leon Gielen

© Leon Gielen

1 / 6
Leander Mascini
Sassenheim

Een wilde achtervolging heeft vrijdagmiddag op de A44 bij Sassenheim geleid tot twee onschuldige slachtoffers. De politie zat achter twee mannen aan die hadden ingebroken bij een woning aan het Van Polanenpark in Wassenaar. Zij zijn opgepakt.

Agenten zagen de auto met de inbrekers omstreeks 16 uur rijden in Wassenaar. De verdachten negeerden meerdere malen stoptekens, waardoor een achtervolging werd ingezet. Via Katwijk en Leiden reden de verdachten de A44 op richting Amsterdam. Ze gooiden ondertussen de buit uit het raam.

Ter hoogte van de oprit Sassenheim raakte de vluchtauto betrokken bij een aanrijding met een personenauto en een vrachtwagen. Een politieauto kwam tegen de vangrail tot stilstand. De auto van de inbrekers botste op de twee weggebruikers. Zij moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook twee agenten lieten zich hier controleren.

De verdachten wisten uit het voertuig te komen en gingen er te voet vandoor. Hierbij werden twee waarschuwingschoten gelost.

Eén van de verdachten, een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede hield zich schuil in de bosjes aan de Warmonderweg. De andere verdachte, een 21-jarige man uit Vleuten, werd door agenten en een politiehond aangetroffen in de bosjes langs de spoorbaan aan het Oosteinde in Warmond. Ze zitten vast.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.