Kinderen niet op verlof? Minister grijpt in

Marieta Kroft
Leiden

Een lichtpuntje voor Curium-LUMC: de terugbetaling van twee miljoen euro wegens ‘te veel geleverde zorg’ in 2013 en 2014 aan zorgverzekeraars lijkt van de baan te zijn.

Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Martin van Rijn op Kamervragen van Vera Bergkamp van D66. Directeur patiëntenzorg Robert Vermeiren schreef enkele weken geleden een kritische blog over de houding van de zorgverzekeraars. Die vonden dat het kinderpsychiatrisch ziekenhuis de te veel gedeclareerde zorg moest terugbetalen. Volgens hen kan een kind dat vaker dan eens in de drie weken een weekend naar huis gaat, met minder zorg toe.

Vermeiren bestrijdt dat er te veel zorg is geleverd. Kinderen naar huis laten gaan is volgens hem een onderdeel van de therapie en betekent dat niet automatisch dat ze bijna beter zijn en dus met minder zorg toe kunnen.

De minister is het met hem eens. Ze heeft de Nederlandse Zorgautoriteit gevraagd de regels hierover met terugwerkende kracht aan te passen. Het antwoord van de minister stemt Vermeiren tot tevredenheid.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.