Titel Hazerswoudse Boys komt uit de tenen

Hennie Kanbier
Den Haag

Onder staande ovatie verliet Hazerswoudse Boys het veld na een zwaar bevochten 0-1 zege bij Haagse Hout. De nipte triomf bracht voor de ploeg van Manfred van den Bosch de titel en terugkeer, na een afwezigheid van vier seizoenen, naar de derde klasse.

Het applaus kwam de ploeg toe gezien het feit dat er slechts eenmaal werd verloren in vierentwintig wedstrijden. Voor het overige was Hazerswoudse Boys het gehele seizoen in de race voor de titel en na 18 april, toen Lugdunum punten morste bij vv Leiden, kregen de zwartwitten het in eigen hand. De laatste klus bleek loodzwaar te zijn, maar het enige doelpunt van spits Pim Schoonwater bleek goud waard aan het einde van de rit.

Toch werden de handen vooral stuk geklapt voor een teamgenoot van de matchwinnaar. Doelman Joren van Dijk verdiende ook alle lof, want zonder zijn inbreng was de platte kar, later op de avond, niet van zijn plaats afgekomen. Alleen al in het eerste halfuur ranselde de 25-jarige alles uit zijn doel, welhaast leidend tot wanhoop bij de thuisploeg. Haagse Hout moest een nacompetitieplek veilig stellen, maar kwam ondanks de grootste kansen niet tot scoren. Voor de thuisploeg kwam het uiteindelijk overigens ook goed, doordat concurrent Blauw Zwart verloor.

De meest fabelachtige redding had Van Dijk echter vlak voor tijd in huis. Hazerswoudse Boys had na rust wel controle over de wedstrijd, maar Chris Koehler had in de slotfase de 1-1 voor het inschieten. Lugdunum had dan de champagne kunnen ontkurken. Van Dijk redde zijn ploeg evenwel andermaal en werd na afloop dan ook bedolven onder bijkans liefdesverklaringen van zijn teamgenoten en de massaal meegereisde supporters van de Boys.

,,Bij die laatste redding wist ik niet eens wat ik deed, maar kennelijk was ik vandaag onklopbaar. Super natuurlijk als je zo een steentje kan bijdragen. Of we deze overwinning verdienden, laten we maar even in het midden. Wel denk ik dat we met de lading punten die we hebben binnen gesleept de terechte kampioen zijn. Daar is geen hogere wiskunde voor nodig.”

Doelpuntenmaker Schoonwater gaf alle veren ook weg aan Van Dijk, maar kon het niet nalaten om de doelman van de Hagenezen ook te bedanken. ,,Ik werd diep gestuurd door Patrick Wassing en zag uit mijn ooghoek opeens dat de keeper uit zijn doel was gekomen. Daar had hij natuurlijk niets te zoeken. Ik ben dolgelukkig dat ik van zijn fout kon profiteren. We hebben het heel moeilijk gehad in dit slotduel, maar ik kan mij nu al verheugen op onder meer potjes tegen BSC’68 en mogelijk Koudekerk.”

Trainer Van den Bosch oogde als altijd koeltjes, maar gaf aan zijn geluk niet op te kunnen. ,,Ik ben net vader geworden en nu dit. Eerlijk gezegd had ik dit succes niet verwacht, want we leverden na vorig seizoen heel veel doelpunten in met het vertrek van Leo de Ruiter, die op rondreis ging. We zijn wat anders gaan spelen en van daaruit is het gaan lopen. We incasseerden maar vijftien goals tegen. Ik geef toe dat we twee keer gezwijnd hebben dit seizoen en nu redt Joren ons. We hebben er uiteindelijk het maximale uitgehaald. Daarvoor zijn we beloond.”

Haagse Hout-Hazerswoudse Boys 0-1 (0-1). 9. Schoonwater 0-1. Scheidsrechter: Prins. Toeschouwers: 400.Hazerswoudse Boys: Van Dijk, R.de Ruiter, Moerland, Van Leeuwen, Van Meurs (71.Sol), Kastelein, Meijer, Louwers, Schoonwater (76.L.de Ruiter), Wassing, Windhorst.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.