Gouden speld voor scheidend theaterdirecteur Bart van Mossel

De Wëreldbänd speelt voor Bart van Mossel.

De Wëreldbänd speelt voor Bart van Mossel.© Foto Taco van der Eb

Theo de With
Leiden

Met stille trom vertrekken zit er niet in voor theaterdirecteur Bart van Mossel. Hij werd maandagavond in de Leidse Schouwburg uitgezwaaid door een keur aan artiesten.

Zo zong cabaretier Herman Finkers een lied voor de glunderende directeur. Ook verschenen komiek Jochem Myjer en acteur Bram van der Vlugt op het toneel om de loftrompet te steken op de scheidend directeur.

Videoboodschappen waren er onder meer van Youp van ’t Hek, Paul van Vliet, Stef Bos en Armin van Buuren. Live optredens waren er verder van het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland en de Wëreldbänd.

Bart van Mossel maakte in 1998 zijn entree als directeur van de Leidse Schouwburg. Na de fusie met de Stadsgehoorzaal werd hij algemeen directeur van beide podia. De laatste jaren was hij artistiek directeur, zodat hij zich meer op de inhoud kon richten.

De 62-jarige Van Mossel blijft twee dagen per week als adviseur aan de theaters verbonden. Onder zijn leiding kreeg de schouwburg een ruimere foyer op de begane grond. Een kleine zaal erbij - een andere wens van hem - heeft hij niet weten te realiseren.

Cultuurwethouder Robert Strijk reikte hem gisteren de Gouden Speld van de stad Leiden uit. Van Jochem Myjer kreeg hij de ’koperen koekeroe’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.