Raad zegt Tjeerd Scheffer de wacht aan

PvdA raadslid en topsportcoördinator Tjeerd Scheffer. Archieffoto: Hielco Kuipers Fotoprodukties

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Tjeerd Scheffer moet kiezen tussen zijn baan als topsportcoördinator en zijn raadslidmaatschap voor de PvdA. Een meerderheid in de Leidse gemeenteraad vindt die combinatie van functies ongewenst, deelde zijn fractievoorzitter Hennie Keereweer mee in de raadscommissie, waar dinsdagavond het debat over de subsidie voor de stichting Topsport Leiden zou worden gehouden.

Keereweer zegt dat D66-raadslid Aad van der Luit hem afgelopen maandag heeft verteld, dat een meerderheid in de raad vindt dat de topsportcoördinator niet ook raadslid mag zijn. Hij spreekt van een ’ontijdig akkefietje’. Scheffer is al meer dan drie jaar raadslid én coördinator van de stichting Topsport Leiden. Volgens het evaluatierapport vervult hij in ieder geval die laatste functie naar behoren. Nu er besloten moet worden over het voortzetten van de subsidie aan de stichting, zegt de raad hem de wacht aan.

Scheffer zelf wil nog niet reageren op de kwestie. ,,Ik ga erover nadenken. Ik wil in ieder geval niet dat de discussie over subsidie voor de stichting Topsport hierdoor wordt vervuild.’’ Het debat over topsport in Leiden is verschoven naar 8 oktober.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.