Wethouder 'onthullen' naam Limes-aquaduct

Aad Rietveld
Leiderdorp

Drie wethouders komen zaterdag naar de grens van Leiderdorp en Zoeterwoude om de naam van het aquaduct over de verdiepte A4 te onthullen. Die naam is overigens al maanden bekend: op 6 mei van dit jaar besloten burgemeester en wethouders van Leiderdorp, na overleg met hun collega’s in Leiden, het stalen gevaarte waarin de Rijn stroomt, Limes-aquaduct te dopen.

Maar toch staan zaterdag om 11.00 uur de wethouders Kees Wassenaar (Leiderdorp), Ton de Gans (Zoeterwoude) en Robert Strijk (Leiden) gedrieën een doek voor de naam weg te halen. De ’onthulling’ is onderdeel van de laatste open dag in wat Rijkswaterstaat noemt de ’verdiepte ligging’. Van 10.00 tot 14.00 uur kan iedereen zaterdag nog één keer een kijkje komen nemen in de tunnel richting Amsterdam. Eind oktober is dat deel klaar en gaat het open voor het verkeer.

De gemeenten kozen de naam Limes-aquaduct omdat zij willen proberen meer bekendheid te geven aan het feit dat de Rijn ooit de noordgrens van het Romeinse rijk vormde. Zij hopen dat die Limes een toeristische trekpleister wordt. De ingang van de ’tunnel’ is te vinden aan de Stadhouderslaan in Zoeterwoude.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.