ANBO in Zuid-Holland Noord eist vertrek landelijk directeur

Monique Bankras
Leiden

De voorzitters van de acht ANBO-afdelingen in rayon Zuid-Holland Noord - bij elkaar 8.000 leden - eisen het vertrek van de landelijke directeur-bestuurder Liane den Haan. Zij liet eind vorige week de rekeningen van alle 387 plaatselijke afdelingen blokkeren en beschuldigt lokale bestuurders van grootschalige fraude. De plaatselijke afdelingen hebben ook geen toegang meer tot hun eigen ledenbestanden.

De ANBO-afdelingen Leiden, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar pikken dat niet. ,,Een ongehoorde Stalinistische ingreep’’, zegt Ton Kohlbeck van de afdeling Oegstgeest.

Hij meent dat de landelijke directeur haar boekje ver te buiten gaat door vele tientallen bestuurders te criminaliseren.

,,Ik heb huilende penningmeesters aan de lijn gehad, goede mensen van tussen de 70 en 80 jaar die nog actief zijn en iets voor ouderen willen betekenen. Ze durven bijna niet meer te zeggen dat ze ANBO-bestuurder zijn uit vrees voor de reactie: daar heb je weer zo’n graaier.’’

De besturen van de regionale afdelingen waren het maandag tijdens een overleg heel snel en unaniem met elkaar eens. Ze eisen dat de Raad van Toezicht Liane den Haan schorst. Daarnaast willen ze direct onmiddellijk toegang tot hun eigen rekeningen en opheffing van alle verdere beperkingen bij alle afdelingen in het hele land.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.